Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

26. 04. 2017. 15:54 >> 15:28
1

PREMIJER PORUČIO

Ponuda OTL nije zadovoljavala interese CG

Vlada nije zaustavila privatizaciju Luke Bar, već je bila nezadovoljna ponudom poljskog OT Logisticsa, jer nije zadovoljavala ekonomske i državne interese, saopštio je premijer Duško Marković.

On je kazao da odluka nije donijeta u tom procesu privatizacije, ne zbog toga što nijesu imali ponuđača koji nije kredibilan, već nasuprot.

“Ponuđač je kredibilan i mi ostajemo u kontaktu sa tom kompanijom, ali nijesmo zadovoljni ponudom”, rekao je Marković novinarima u Skupštini nakon Premijerskog sata.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte je u ponedjeljak ponišio tender za prodaju 30 odsto akcija Luke Bar, zbog toga što predloženi model, kako je saopšteno, nije u interesu Crne Gore, jer se njime ne ostvaruju osnovni ciljevi privatizacije.

Marković je, odgovarajući na pitanje novinara da li se konsultovao sa predsjednikom Demokratske partije socijalista (DPS), Milom Đukanovićem, o tom pitanju, kazao da između njih dvojice nema razlika u stavu.

Đukanović je ranije rekao da je za privatizaciju Luke Bar.

“Ova naša odluka, vjerujem da će je potvrditi i Vlada, nije naš odnos prema ponuđaču, nego prema ponudi. Valjda imamo pravo da procijenimo i kažemo da to nije ponuda koja zadovoljava naše ekonomske i državne interese”, saopštio je Marković.

On je dodao da u Vladi žele da dođu u situaciju da dobiju bolju i kvalitetniju ponudu za nesporni resurs, prema kojem se mora pažljivo odnositi.

Marković je, odgovarajući na pitanje da li zabranu izvoza vina u Rusiju doživljava kao pritisak ulaska Crne Gore u NATO, kazao da je sasvim jasno da je ta odluka donijeta u kontekstu aktuelnog političkog trenutka u državi i odluke koja će se donijeti u petak.

“Potpuno je smiješna tvrdnja da nalazi njihove laboratorije potvrđuju određene nedostatke u crnogorskim vinima. To se nije desilo za punih 40 godina izvoza Plantaža, posebno što ta komapnija provjeru kvaliteta svojih proizvoda obavlja u sertifikovanim laboratorijama u Crnoj Gori, regionu pa čak i zemljama EU”, ocijenio je Marković.

Prema njegovim riječima, jasno je da je to politička odluka.

“Crna Gora je spremna i na tu i svake druge odluke i nijedna opstrukcija ove vrste nas neće spriječtii da idemo putem koji smo odabrali za dobro države i građana”, rekao je Marković.

On je poručio ruskim građanima da su neodgovornošću njihove politike izgubili priliku da konzumiraju jedna od najbojih vina i koja oni najviše vole.

Ruska služba Rospotrebnadzor zabranila je uvoz u Rusiju crnogorskih vina Plantaže, jer su u njima, kako je saopšteno, pronađeni sadržaji pesticida i plastike. Federalna služba za nadzor otkrila je u ovoj godini 24 partije alkoholnih proizvoda Plantaža u kojima je tokom kontrole otkriven sadržaj pesticida i plastike, zbog čega su proizvodi koji ne odgovaraju standardima povučeni sa tržišta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније