Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

25. 04. 2017. 16:10 >> 15:50

OT LOGISTIC

Negativno iznenađeni poništenjem tendera

Poljska OT Logistics grupa negativno je iznenađena odlukom predstavnika crnogorske vlasti da ponište tender za prodaju akcija u kompanijama Luka Bar i Montecargo, nakon uspješno zaključenih pregovora sa Tenderskom komisijom.

Iz poljske kompanije je saopšteno da je namjera Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte da poništi tendere u potpunosti neshvatljiva za OT Logistics, imajući u vidu dosadašnji tok i razvoj tenderske procedure, kao i uspješno zaključene pregovore sa Tenderskom komisijom.

Izvršni direktor kompanije OT Logistics, Zbignjev Novik, kazao je da su iznenađeni odlukom Savjeta, posebno imajući u vidu potpunu transparentnost privatizacionog procesa u kome su učestvovali.

„Pregovori su uspješno zaključeni u martu i u međuvremenu nijesmo primili bilo kakve signale koji bi ukazivali na mogućnost otkazivanja tendera. Trenutno istražujemo ovo pitanje i obavijestićemo tržište o bilo kakvim novim događajima nakon prijema zvaničnog objašnjenja predstavnika crnogorskih institucija”, rekao je Novik.

Iz kompanije je saopšteno da je Savjet za privatizaciju informisao crnogorsku javnost o svojoj odluci u toku konferencije za medije koja je održana u ponedjeljak, pri čemu OTL još nije primila zvanično obavještenje nadležnih institucija Crne Gore.

OT Logistics je krajem marta zaključio pregovore sa crnogorskom Vladom o kupovini akcija u kompanijama Luka Bar i Montecargo. Nakon zaključenih pregovora OT Logistics je ponudio 8,52 miliona EUR za 30 odsto akcija Luke Bar i 2,5 miliona EUR za 51 odsto akcija Montecarga u državnom vlasništvu.

Kompanija se obavezala da sprovede investicione programe u obije kompanije u ukupnoj vrijednosti od 17,45 miliona EUR, kao i da zadrži sve radnike, poštujući sve stavke postojećih kolektivnih ugovora.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković kazao je ranije da su odlučili da ponište tender zbog toga što predloženi model nije u interesu Crne Gore, jer se njime ne ostvaruju osnovni ciljevi privatizacije.

“Konkretni razlozi za neprihvatanje ponude su niska cijena i nedovoljne investicije, nejasan plan ponuđača po pitanju ostale imovine Luke, mogućnost da kupac u kratkom roku kupi još 21 odsto akcija i postane većinski vlasnik, nepostojanje koncesionog akta sa jasnim obavezama ponuđača, kao i nerazjašnjeni odnosi sa Barskom plovidbom, Marinom Bar i nekim drugim preduzećima“, naveo je Nurković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније