Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 06. 2013. 11:29 >> 11:29

PODRŠKA MILIĆA

SNP: Manjinski akcionari DKP su opljačkani

Lider SNP-a Srđan Milić razgovarao je juče sa predstavnicima manjinskih akcionara Duvanskog kombinata Podgorica u stečaju koje je predstavljao predsjednik Udruženja manjinskih akcionara Žarko Knežević.

 

Iz SNP-a je saopšteno da su predstavnici Udruženja manjinskih akcionara istakli da postoje brojni dokazi i argumentacija da je Duvanski kombinat Podgorica, kao jedno od najstarijih i najuspješnijih preduzeća u Crnoj Gori, godinama projektno urušavano neodgovornom politikom Vlade i resornog Ministarstva poljoprivrede.

"To je rezultiralo neviđenom pljačkom društvenih dobara u kojoj su država i zaposleni u Duvanskom oštećeni za više stotina miliona eura. Bezakonje je nastavljeno i nakon uvođenja stečaja u Duvanskom kombinatu Podgorica, jer je stečajni Upravnik cjelokupnu imovinu Duvanskog prodao, iako je za to postojala izričita zakonska zabrana sve do usvajanja plana reorganizacije Preduzeća", navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a navode da su "u okviru tog ukupnog bezakonja" opljačkani i manjinski akcionari.

"Predstavnici manjinskih akcionara saopštili su sagovornicima da su podnijeli tužbu nadležnom Sudu u Podgorici kojom su tražili da se ponište svi nezakoniti akti Vlade Crne Gore i stečajnog Upravnika o raspolaganju imovinom Duvanskog kombinata Podgorica kako bi se zaštitila njihova vlasnička prava kao manjinskih akcionara. Takođe, predstavnici manjinskih akcionara su naglasili da su zbog ovakvog nezakonitog postupanja podnijeli i krivičnu prijavu protiv stečajnog Upravnika Veselina Raičevića", istakli su iz SNP-a.

Ocijenjeno je, kako se navodi, da "do ovog trenutka nema adekvatne reakcije na sva upozorenja koja su, i od strane manjinskih akcionara i od strane SNP-a, u više navrata javno saopštena".

"Naprotiv, nastavlja se neodgovorno postupanje i vlast je već realizovala svoj mračni naum da na ruševinama najstarijeg industrijskog preduzeća u Crnoj Gori, kakvo je bilo Duvanski kombinat Podgorica u većinskom državnom vlasništvu, preko formiranja tzv. Novog Duvanskog kombinata ostvari njegovu potpunu privatizaciju i  suprotno Zakonu preda ga u ruke licima koja nemaju apsolutno nikakve veze sa djelatnostima vezanim za duvansku industriju", smatraju u SNP-u.

Ta je partija podržala napore manjinskih akcionara u njihovim opravdanim zahtjevima da zaštite svoja vlasnička prava, prepoznajući u njihovim aktivnostima ne samo borbu za svoja prava, već i zaštitu opšteg interesa države u cjelini.

"Zbog toga će njihove aktivnosti imati snažnu podršku SNP CG i u budućem perodu", zaključili su iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније