Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

20. 04. 2017. 14:42 >> 18:16
6

DPS O "PRIMORCI"

Vlada štitila interes Crne Gore

Demokratska partija socijalista (DPS) odbacila je medijske navode u vezi sa slučajem Primorka, a u kojem se Vlada Crne Gore i njen bivši predsjednik Milo Đukanović, optužuju da su bili pokrovitelji krađe novca građana.

 

Iz DPS su podsjetili na, kako kažu, "činjenice saopštene i u crnogorskom parlamentu kada je ovo pitanje aktuelizovano u okviru premijerskog sata".

"Dakle, jedini motiv Vlade za davanje garancija 'Primorki' i drugim preduzećima je bio da se pravovremenom reakcijom pokuša na najbolji način zaštititi ekonomski interes Crne Gore i njenih građana. Osnovni cilj je bio da se riješi problem 'Primorke' i zaposlenih, koji je tada trajao, već 10 godina. Vlada je, znači to činila i u mnogim drugim prilikama, uvijek sa istim motivom, nikako onim koji zlonamjerni dio javnosti pokušava predstaviti kao namjeru krađe novca građana", saopšteno je iz DPS-a.

Podsjećaju da su "u vremenu krize takve poteze povlačile sve odgovorne vlade, ne samo crnogorska".

"Kao što je predsjednik Vlade tada naglasio na premijerskom satu, uvijek je moguće razgovarati o pitanjima objektivne ili subjektivne odgovornosti, ali bi kao odgovorni ljudi trebali da imamo u vidu kontekst u kojem se to događalo i kojem su odobravane takve garancije. Naravno, ukoliko je u realizaciji vladinih odluka bilo eventualnih propusta i nezakonitih radnji, o tome treba da odluče nadležni državni organi", saopšteno je iz DPS-a.

Podsjećamo, juče je uhapšeno više osoba zbog, kako je saopšteno iz tužilaštva, zloupotreba u slučaju Primorka, koje su za posljedicu imale višemilionske štete po budžet Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније