Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj. [ Mina Business ]

18. 04. 2017. 22:35 >> 22:17

MONSTAT

Manji otkup mlijeka u februaru

Količina otkupljenog kravljeg mlijeka u februaru iznosila je oko 1,88 miliona litara, 2,3 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Monstata.

 

“U poređenju sa januarom otkupljena količina je veća 6,5 odsto”, navodi se u saopštenju.

 Iz Monstata su dodali da je sadržaj mliječne masti u februaru u odnosu na isti mjesec prošle godine manji 1,9 odsto, a sadržaj proteina veći 0,3 odsto.

“U poređenju sa januarom sadržaj mliječne masti veći je 4,5 odsto, a sadržaj proteina 3,4 odsto”, kazali su iz Monstata.

U februaru je u odnosu na uporedni period zabilježeno povećanje proizvodnje fermentisanih mliječnih proizvoda 12 odsto, dok se bilježi smanjena proizvodnja konzumnog mlijeka 31,8 odsto, pavlake 2,2 odsto, kajmaka 16,7 odsto i sira 9,1 odsto.

“U poređenju sa prethodnim mjesecom, povećana je proizvodnja konzumnog mlijeka 0,7 odsto, proizvodnja pavlake 21 odsto, fermentisanih mliječnih proizvoda 13,2 odsto, kajmaka 14,2 odsto i sira 7,1 odsto”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније