Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

16. 04. 2017. 11:22 >> 11:10

BIVŠI RADNICI

Tražili od Ministarstva informacije o Rivieri

Radnici hotela Riviera Management and devolopment resort, koji su početkom marta dobili dopis o prestanku radnog odnosa, tražili su od Ministarstva turizma i održivog razvoja informacije o statusu tog preduzeća, u cilju rješavanja njihove situacije i isplate zaostalih potraživanja.

Radnici su, u dopisu upućenom ministru turizma i održivog razvoja, Pavlu Raduloviću, saopštili da su dobili dopis o prestanku radnog odnosa 6. marta, koji je potpisao izvršni direktor, Frantz Joseph Shalev Hacohen u ime vlasnika Richarda Portugaisa.

“Pored toga što je ovo urađeno mimo plaćanja zaostalih obaveza, povezivanja radnog staža i drugih obaveza, nama radnicima nijesu dostavljene ni radne knjižice”, navodi se u dopisu dostavljenom agenciji Mina-business.

Radnici su pitali Radulovića da im obezbijedi informacije o tome koji je trenutni pravni status tog hercegnovskog preduzeća, kao i ko je vlasnik imovine nekadašnjeg hotela Riviera - Njivice.

“Da li je pokrenut stečaj zbog dugovanja prema državi, Opštini Herceg Novi ili dobavljačima? Da li je država, odnosno resorno Ministarstvo, u komunikaciji sa vlasnikom hotela? Čemu možemo da se nadamo kad je u pitanju ostvarivanje naših zakonima predviđenih prava”, pitali su radnici.

Hotel je kao dio nekadašnjeg Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Boka prodat 2004. godine kompaniji JT Investment limited Hong Kong za 1,2 miliona eura i pod novim nazivom i upravom funkcioniše od tada, pa do prije četiri mjeseca.

“Hotel je kapaciteta 180 soba sa preko 350 ležajeva kategorisanih sa tri plus zvjezdice i predstavlja jedan od najznačajnih turističkih objekata u Herceg Novom. Dostizao je brojke od 20 do 30 hiljada noćenja godišnje i zapošljavao preko 100 stalnih i sezonskih radnika”, dodaje se u dopisu.

Hotel Riviera je danas u takvom stanju da je isključena voda, telefon, ubrzo će i struja, a osiguranje je napustilo svoja radna mjesta krajem marta zbog duga prema kompaniji, tako da danas praktično, svako može da uđe i otuđi što mu je milo, a da ne postoji nikakva informacija u vezi sa budućnošću tog objekta.

“Mnogi od nas su proveli cijeli radni vijek u ovom hotelu i nećemo dopustiti da doživi sudbinu drugih objekata koji su postali meta vandala i kradljvica, a potom i ruglo mjesta u kojem se nalazi. Zbog toga smo odlučili da u smjenama brinemo o imovini, dok ne dobijemo rješenje za novonastalu situaciju”, saopštili su radnici.

Oni smatraju da Radulović svojim autoritetom i pozicijom koju obavlja može pomoći da taj hotel ne doživi sudbinu mnogih u Crnoj Gori, koji danas služe kao deponije ili sastajališta narkomana i beskućnika.

“Smatramo da kao radnici koji su lojalni ovoj državi imamo pravo da od svoga rada hranimo porodice, stvaramo u našem gradu i državi i plaćamo račune i poreze, te vas stoga molimo da uradite sve što je u vašoj nadležnosti kako bi se krenulo u rješavanje ovog problema što prije”, zaključuje se u dopisu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније