Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj. [ Pobjeda ]

16. 04. 2017. 08:35 >> 08:21
9

JANOVIĆ O SPORTISTIMA

Revidiraćemo spisak nacionalnih penzija

Ministar sporta Nikola Janović je za Pobjedu potvrdio informaciju da će se Ministarstvo baviti spiskom korisnika nacionalne sportske naknade, uz eventualno revidiranje spiska.

 

“O tome je bilo riječi i na sjednicama Vlade. Razmišlja se da u uslovima u kojime treba racionalizovati budžetske izdatke i uspješno obaviti fiskalnu konsolidaciju moraju biti sagledane sve pozicije za uštede”, kazao je Janović.

Ministar je govorio o konkretnim ciframa kada je opterećenje budžeta naknadama za vrhunske sportiste u pitanju.

“Svakako da sportske nacionalne penzije i u ovom obimu opterećuju budžet Ministarstva sporta, budući da je Ministarstvo finansija u tu svrhu za ovu godinu opredijelilo 400 hiljada eura. Zbog toga će Ministarstvo sporta samo po tom osnovu iz svog budžeta morati da preusmjeri dodatnih više od 250 hiljada eura ove godine”, objasnio je ministar Janović.

Ministar sporta je istakao da razumije interes javnosti za ovo pitanje.

“Lično sam zatražio da se spisak dobitnika naknada za vrhunske sportiste objelodani, a javnosti je dostupan na zvaničnom sajtu Ministarstva sporta.”

Najave premijera Crne Gore Duška Markovića i ministra sporta Nikole Janovića da će visine naknada za lica koja su stekla status vrhunskog sportiste biti revidirane, mogle bi se ticati 56 lica.

Njih 56, koje država prepoznaje kao vrhunske sportiste, trenutno primaju naknadu. Radi se o mjesečnim isplatama u iznosu od jedne do dvije prosječne plate u državi, tako da vrhunski sportisti primaju u rangu od 499 do 998 eura mjesečno.

Velika većina, njih 49, prima upravo maksimalan predviđen iznos od dvije prosječne plate.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније