Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

03. 04. 2017. 11:57   >>  11:31

SVJETSKA NEDJELJA NOVCA

CBCG djecu upoznala sa finansijama

Centralna banka Crne Gore je protekle sedmice brojnim aktivnostima obilježila Svjetsku nedjelju novca. Manifestacija je imala za cilj jačanje finansijskog opismenjavanja, kao i širenje znanja i vještina iz oblasti finansija prvenstveno kod djece i mladih.

"U aktivnostima koje je CBCG osmislila povodom Svjetske nedjelje novca, koja se ove godine obilježavala pod sloganom 'Uči, štedi, zaradi!', bio je uključen veliki broj djece i mladih iz različitih crnogorskih gradova", saopštili su iz Centralne banke.

Tokom manifestacije su organizovane posjete učenika osnovnih škola "Maksim Gorki" i "Vlado Milić" i učenika gimnazije "Slobodan Škerović" iz Podgorice Centralnoj banci Crne Gore i tom prilikom su održana predavanja na teme finansijskih proizvoda i prepoznavanja lažnog novca.

U okviru akcije, bile su organizovane i posjete učenika Cetinjske gimnazije, kao i učenika iz dvije osnovne škole sa Cetinja ("Njegoš" i "Lovćenski partizanski odred") Muzeju novca, dok su predstavnici Centralne banke Crne Gore posjetili Srednju pomorsku školu i Resursni centar za sluh i govor u Kotoru, kao i Osnovnu školu "Vuko Jovović" u Danilovgradu i Osnovnu školu "Mileva Lajović Lalatović" u Nikšiću.

Tokom pomenutih posjeta, osnovci i srednjoškolci bili su u prilici da čuju predavanja na teme: "Kako prepoznati lažni novac" i "Uvod u svijet novca".

U petak, 31. marta, predstavnici CBCG posjetili su dva podgorička vrtića, i to: "Suncokrili" JPU "Ljubica Popović" i "Vrela ribnička" JPU "Đina Vrbica", gdje su bile organizovane kreativne radionice kako bi najmlađe, kroz igru i druženje, uveli u svijet finansija.

"Kroz iniciranje i sprovođenje ovakvih edukativnih i društveno odgovornih aktivnosti, Centralna banka Crne Gore podržava finansijsku edukaciju, odnosno jačanje finansijske pismenosti, koja je preduslov za odgovorno upravljanje novcem", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније