Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

22. 03. 2017. 07:47 >> 07:24
1

UPRAVA CARINA

Naplatili 74,4 miliona eura

Uprava carina je u januaru i februaru ove godine naplatila 74,4 miliona eura, što je 13,1 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Na početku marta, carinski dug bio je 4,4 miliona, saopštio je direktor Uprave carina Vladan Joković.

On je saopštio da očekuje da će naplata carinskih prihoda u ovoj godini premašiti planirane budžetom.

"Najveći carinski dužnici su KAP u stečaju, Vektra Podgorica, Tehnostil HVT Nikšić, kod kojih je dug prijavljen u stečajni postupak. Na spisku velikih dužnika su i Plantaže, B&S petrol Rožaje", rekao je Joković za Pobjedu.

Govoreći o tome hoće li biti ponuđen reprogram carinskog duga, poput poreskog, Joković kaže: "Nema reprograma, izuzev odlaganja carinskog duga nastalog pri uvozu na 30 dana od dana prihvatanja carinske deklaracije, uz podnošenje instrumenta obezbjeđenja koji odgovara iznosu odloženog carinskog duga".

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније