Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V.

21. 03. 2017. 11:16 >> 10:51

I ABEU

Crnogorski startap predstavljen Merkelovoj

Crnogorski startap „Bee and Me“ predstavljen njemačkoj kancelarki Angeli Merkel i japanskom premijeru Šinzou Abeu na Svjetskom sajmu informacionih tehnologija u Hanoveru, saopšteno je iz Crnogorskog Telekoma.

 

„Na juče otvorenom CEBIT-u, najvećem svjetskom sajmu informacionih tehnologija u Hanoveru, izvršni direktor Dojče Telekoma, Tim Hotges predstavio je Merkel i ju Abeu, crnogorski startap Bee and Me”, navodi se u saopštenju.

Merkel je, kako se dodaje, izrazila interesovanje za inovativni projekat crnogorskih studenata, koji su uspjeli da uz primjenu novih tehnologija razviju tzv. „pametne košnice“ i omoguće pčelarima da dobiju sve potrebne informacije o svojim pčelama u željenom vremenskom periodu.

„Startap 'Bee and Me' je nakon pobjede na crnogorskom startap takmičenju organizaciji Hub:rauma, Crnogorskog Telekoma i Digitalizuj.me dobio priliku da učestvuje na glavnom takmičenju u Krakovu. Ostvarili su zapažene rezultate i osvojili učešće na Dojče Telekom Internet of Things programu, čiji su sada partner. 'Bee and Me' je nastavio da skreće pažnju međunarodne stručne i šire javnosti i trenutno je baziran u Beču, gdje je ostvarena saradnja sa T-Mobile Austria. Uskoro će biti testirano prvih 50 uređaja 'pametnih košnica' koje će biti podijeljene austrijskim pčelarima“, kazali su iz Telekoma.

Osnivači „Bee and Me“ projekta, Elma Hot i Alija Dervić, studenti Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici, pokazali su kako se posvećenim radom i inovativnom idejom može postići veliki uspjeh i to na međunarodnom planu. Njihov projekat se u Hub:raum Krakovu ističe kao uspješna priča i služi kao primjer svim novim učesnicima.

„Podsjećamo da je u toku prijava za startap takmičenje “WARP Future Communication” koji je Telekomov inkubator Hub:raum pokrenuo u saradnji sa kompanijom Nokia. Svi zainteresovani startap timovi mogu se prijaviti online, na linku do 30. aprila 2017.“,navodi se u saopštenju.

Crnogorski Telekom će, kako su poručili, nastaviti da pruža podršku mladim ljudima, njihovom djelovanju i daljoj afirmaciji i poziva sve zaintersovane da se prijave za novi WARP. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније