Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila R.B.

10. 03. 2017. 18:14   >>  17:53

SUSRET SA NURKOVIĆEM

Hloben: Autoput uslov bržeg razvoja

Tranziciona iskustva Slovačke pokazuju da je izgradnja autoputa bila osnov za brži razvoj industrijskih kapaciteta i neophodan preduslov da se realizuju veliki projekti iz oblasti turizma, poljoprivrede..., kazao je ambasador te zemlje Roman Hloben. U tom smislu, kako je kazao Hloben u razgovoru sa ministrom saobraćaja Osmanom Nurkovićem, postoji interes slovačkih kompanija da se prezentuju crnogorskom tržištu, posebno imajući u vidu ambicije Crne Gore da snažno razviju mrežu državnih puteva, s akcentom na izgradnju autoputeva.

Nurković je, kako je kazao, zadovoljan trenutnom dinamikom realizacije projekta na prioritetnoj dionici autoputa Smokovac – Uvač – Mateševo. Saopštio je da se izvođenje radova na terenu odvija punim kapacitetom.

"Odobravanje projektne dokumentacije i građevinskih dozvola je u završnoj fazi i možemo očekivati pozitivne efekte rada koji je do sada uložen", kazao je Nurković.  

Nurković je, takođe, naglasio da je ova Vlada fokusirana na ekonomski razvoj države i na koncept rješavanja problema koji su indetifikovani i to će, kako je kazao, uprkos destruktivnoj atmosferi koja je stvorena na crnogorskoj opozicionoj političkoj sceni, biti prioritet rada ovog resora i ove Vlade. 

Hloben je, podsjetivši da je Slovačka, u procesu obnove nezavisnosti i referenduma, bila uz Crnu Goru, kazao da će njegova zemlja nastaviti da bude pouzdan partner u evroatlantskim integracijama naše države. 

"Ambasador je istakao da Slovačka čvrsto zagovara i podržava isključivo zdrav i parlamentaran politički dijalog, koji mora biti postavljen na dosljednim i demokratskim principima", navodi se u sapštenju. 

On je, takođe, naveo da postoji interes i prostor da se ekonomska saradnja intenzivira i to će, kako je kazao, i u narednom periodu biti jedan od zadataka slovačke ambasade. 

"Ministar Nurković je upoznao slovačkog ambasadora sa aktivnim učešćem ministarstva saobraćaja i pomorstva u spoljnoj politici u oblasti saobraćaja, budući da postoje kapitalni projekti na čijoj se ralizaciji radi u ovom resoru, ali je neophodno pratiti mogućnosti finansiranja tako krupnih razvojnih projekata", zaključuje se u saopštenju Ministarstva. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније