Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

10. 03. 2017. 15:52 >> 15:28

NACIONALNI BREND

Predstaviti i druge potencijale

Crna Gora je, kada je riječ o izgradnji nacionalnog brenda, mlada država, iako je svijet prepoznao kao zemlju sa izuzetnom prirodom i jako atraktivnu turističku destinaciju, ocijenio je Generalni direktor za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača, Jovo Rabrenović.

“To jesu značajni, ali ne i jedini njeni kvaliteti i naš zadatak u procesu nacionalnog brendiranja biće da svijetu predstavimo i sva druga bogatstva i potencijale koje imamo“, kazao je Rabrenović na Berlinskom ekonomskom forumu.

Crnogorska delegacija, kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, učestvuje na Berlinskom ekonomskom forumu na temu Inovativno nacionalno brendiranje: održive ekonomije, turizam i odgovorna strana ulaganja, koji je u četvrtak počeo u Berlinu.

„Istorija, kultura i nasljeđe, turizam, investicije, proizvodi, ljudi ključne su dimenzije crnogorskog nacionalnog brenda, a umrežen i sinhronizovan način njihovog predstavljanja je garancija izgradnje čvrstog i prepoznatljivog brenda države“, rekao je Rabrenović.

On je, predstavljajući sve potencijale Crne Gore, učesnicima Foruma predstavio ideju crnogorskog nacionalnog brenda i šta je sve na tom putu do sada urađeno.

„Mi smo mlada zemlja kada je o izgradnji nacionalnog brenda riječ i u taj proces smo ušli prije tri godine“, dodao je Rabrenović.

Načelnik Direkcije za nacionalni brend u Ministarstvu ekonomije, Marija Čvorović, predstavila je vizuelna rješenja nacionalnog znaka Crne Gore i praktičnost njegove upotrebe na velikom broju proizvoda.

„Znak nacionalnog brenda naći će se na onim proizvodima, ili će ga predstavljati one kompanije ili ljudi, koji svojim kvalitetima zaslužuju da budu lice svoje zemlje u svijetu. Već danas imamo ne mali broj kompanija čiji proizvodi su svojevrsni brend Crne Gore, ali i sportista i sportskih reprezentacija“, kazala je Čvorović.

Kao buduće korake koje će Crna Gora preuzeti u cilju izgradnje što kvalitetnijeg nacionalanog brenda, predstavnici Ministarstva ekonomije naveli su razvoj kvalitetne strategije za taj proces, kao i istraživanje inostrane javnosti o percepciji Crne Gore, što će doprinijeti da prepoznamo na kojim poljima smo uradili dovoljno, a gdje treba da radimo više i bolje.

Osim Crne Gore, učesnici Berlinskog ekonomskog foruma na temu nacionalnog brendiranja su i predstavnici država iz čitavog svijeta, među kojima Njemačka, Malta, Maroko, Bosna i Hercegovina, Hrvatska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније