Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V.

07. 03. 2017. 14:12 >> 13:47

MARKOVIĆ PORUČIO

Posvećeni razvoju biznis ambijenta

Vlada Crne Gore posvećena je kreiranju povoljnog biznis ambijenta koji će omogućiti nastavak i razvoj započetih, ali i dolazak novih investicija, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa izvršnim direktorom Adriatik Marinasa doo Porto Montenegro Oliverom Korletom.

 

Ističući značaj koji Porto Montenegro ima za Crnu Goru, Marković je naveo da će Vlada pružiti podršku njihovim novim investicionim planovima koji će našu državu učiniti atraktivnijom turističkom destinacijom.

“Zajednički je konstatovano da je ključno dalje unaprjeđenje infrastrukture kako bi Crna Gora u punom kapacitetu iskoristila postojeće turističke potencijale, produžila turističku sezonu, ali postala i privlačnija destinacija za visokoplatežne goste”, navodi se u saopštenju.

Korlet ocijenio da je Porto Montenegro uspješna priča zahvaljujući dobroj saradnji i partnerskom odnosu sa Vladom i kazao da je državni fond Investment Corporation of Dubai (ICD) iz Dubaija, koji je vlasnik Porto Montenegra, spreman za nova višemilionska ulaganja u Crnu Goru, uključujući i ona u infrastrukturne projekte.

Premijer je naveo da su zbog aktuelnih dešavanja trenutno u fokusu očuvanje mira i stabilnosti, ali da radeći na tome, Vlada radi i na poboljšanju ambijenta koji garantuje sigurnost investitorima.

“Marković je kazao je da je cilj poboljšanje zakonskih rješenja ali i profesionalizacija administracije kako bi bila efikasniji servis onima koji ulaganjima nastoje da podstaknu brži razvoj Crne Gore i otvore nova radna mjesta”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније