Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila R.B.

24. 02. 2017. 20:35 >> 20:10

VUJOVIĆ SAOPŠTIO

IWG je i osnovana zbog tendera za Institut

Britanska kompanija IWG osnovana je radi prijavljivanja na tender za privatizaciju Instituta Igalo, kazao je za TVCG član Savjeta za privatizaciju Branko Vujović. Osnovala je, kaže Vujović, advokatska kancelarija koja ima pomet preko 100 miliona eura i koja je ispunila uslove za tender. Dodaje i da nije neuobičajeno da se firma ugasi ako ne prođe na tenderu.

Konzorcijum International Wellness Group (IWG), koji je jedini dostavio ponudu na tender za privatizaciju Instituta “Simo Milošević”, zvanično je ugašen i prestao je da funkcioniše, vjerovatno usljed bankrota, saopštio je danas funkcioner Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA), Dritan Abazović. On je rekao da Vlada za 20 eura nije bila sposobna da prekontroliše kompaniju koja nije imala mogućnosti velikih investicija, koja je imala hiljadu funti osnivačkog kapitala, a trebalo je da dobije blago na crnogorskom primorju.

"Firma IWG koja je učestvovala na tenderu za Institut Igalo je firma koja je osnovana upravo radi učešća na tom tenderu. Osnovala je advokatska kancelarija, jedna od većih američko - engleskih koja ima sama profit preko 100 miliona eura", kazao je Vujović. 

On je potvrdio da je ta firma formirana sa minimalnim osnivačkim ulogom da bi učestvovala na tenderu.

"Ali, ta firma je zastupala interese jednog od većih investicionih fondova u Londonu, a taj investicioni fond je, par mjeseci prije učešća na ovom tenderu, investirao u Londonu preko 500 miliona funti u nekretninama", kazao je Vujović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније