Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 06. 2013. 17:31   >>  17:31

ĐUKANOVIĆ –SULTAN BIN SAED

UAE želi CG za strateškog partnera

Odnosi Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata, zasnovani na prijateljstvu, izuzetno su kvalitetni i razvijeni, uz mogućnost unaprjeđenja u više oblasti, saopšteno je u razgovoru premijera Mila Đukanovića i ministra ekonomije u Vladi Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sultana Bin Saed Al Mansorija, koji predvodi delegaciju Vlade UAE koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Đukanović je zahvalio za kontinuiranu podršku UAE Crnoj Gori, kako u pogledu pomoći u vanrednim prilikama, tako i u podršci sveukupnom razvoju naše države.

Premijer je posebno afirmisao uspješan početak ekonomske saradnje dvije države, uz uvjerenje da će i predstojeći sastanak međuvladinog ekonomskog komiteta dodatno unaprijediti odnose.

Dosadašnja ulaganja Investicionog fonda iz Abu Dabija i izgradnja kapitalnog investicionog projekta (ATLAS Kapital Centar) u Podgorici, predstavljaju odličnu osnovu za zajedničke projekte u narednom periodu, ocijenio je premijer.

Ministar Sultan Bin Saed Al Mansori kazao je da je impresioniran potencijalima za razvoj i posvećenošću crnogorske Vlade sveukupnom napretku države.

Izuzetno dobri politički i ekonomski odnosi imaju perspektivu u daljoj investicionoj saradnji, ne samo u turizmu, već i u nizu oblasti od obostranog značaja, prije svega u poljoprivredi, kazao je Al Mansori.

Ministar je iskazao zainteresovanost njegove Vlade da nastavi saradnju sa Crnom Gorom kao strateškim partnerom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Evropi.

Posebno je potenciran značaj uspostavljanja direktne avio-linije između dvije države, u cilju podsticanja dalje ekonomske saradnje, kao i za razmjenom znanja i iskustava kroz programe edukacije mladih ljudi u Abu Dabiju i Podgorici.

Sagovornici su se saglasili da su odnosi dvije države u značajnoj mjeri unaprijeđeni i otvaranjem Ambasada u Podgorici i Abu Dabiju.

Al Mansori posjetio crnogorsku Prijestonicu

Sa ministrom ekonomije u Vladi UAE, u Nacionalnom parku Lovćen, sastao se danas i gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Bogdanović.

Najviše riječi bilo je o ekonomskim temama, odnosno o mogućnostima za ulaganje na teritoriji Prijestonice Cetinje.

Bogdanović je zahvalio Al Mansoriju na podršci pruženoj prilikom odobrenja sredstava iz Abu Dabi fonda za rekonstrukciju vodovodne mreže na Cetinju.

Bogdanović je upoznao sagovornika sa projektom gradnje žičare Kotor – Lovćen – Cetinje, predlažući Al Mansoriju da uputi poziv investitorima iz njegove države da učestvuju na predstojećem javnom pozivu za izbor privatnog partnera.

Više riječi bilo je i o projektu višenamjenskog kompleksa „Marina Abramović Community Center Obod Cetinje“, ali i o mjerama koje Prijestonica Cetinje nudi investitorima zainteresovanim za ulaganje na njenoj teritoriji, uključujući i proces uspostavljanja biznis zona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније