Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dan, Objavio: I. P. ]

17. 02. 2017. 08:10   >>  07:50 1

DO 15. FEBRUARA

Na visinu računa 130 prigovora

Elektroprivredi Crne Gore (EPCG) je do 15. februara podneseno 130 prigovora na visinu januarskih računa za utrošenu električnu energiju, saopštili su Danu iz te kompanije.

 

Januarski računi bili su veći u odnosu na decembarske za 15,6 odsto i iznosili su 49,3 eura.

"Svaki potrošač koji smatra da je možda došlo do greške u obračunu utroška električne energije može u roku od osam dana od prijema računa da podnese žalbu funkcionalnoj cjelini Snabdijevanje. Potrebno je naglasiti da EPCG vrši obračun na osnovu energetskih veličina koje u sistem unosi drugi energetski subjekat, te ukoliko se utvrdi da unijeta energetska veličina nije tačna, shodno proceduri radi se korekcija stanja i korisniku se izdaje novi račun", naveli su Danu iz EPCG.

Prema njihovim podacima, skoro sedam hiljada ljudi dobilo je račun od preko 200 eura, 15,6 hiljada domaćinstava je dobilo račun preko 150 eura, dok je račun između 100 i 150 eura dobilo 24,3 hiljade domaćinstava.

Iz EPCG su naveli da imaju oko 334 potrošača u kategoriji domaćinstava koja svakog mjeseca dobijaju račune za utrošenu električnu energiju.

"To znači da je tokom 2016. godine izdato ukupno oko četiri miliona računa. Za taj period podneseno je 1.845 prigovora na visinu računa što je ispod jedan odsto od ukupnog broja izdatih. Od toga broja 641 prigovor je usvojen kao osnovan, dok su 1.204 prigovora odbijena kao neosnovana", precizirali su iz EPCG.

U 2015. godini, prema ranijim podacima koje je EPCG dala Danu, na iznose računa za struju je podneseno 2.604 prigovora, od čega je usvojeno 868, što znači da je u 2015. i 2016. godini EPCG pogrešno izdala 1.509 računa za struju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније