Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 06. 2013. 22:01 >> 22:02

GLASAĆE PROTIV

Pozitivna: Do kraja protiv većeg PDV-a

Protivno interesima crnogorskih građana i privrede, skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet prihvatio je Vladin predlog za povećanje stope PDV-a, poručuju iz Pozitivne Crne Gore. Pozivaju SDP da, kako navode, počnu da rade u korist građana Crne Gore.

"Mi u Pozitivnoj Crnoj Gori smo očekivali ozbiljnost i odgovornost, ali i hrabrost od onih političkih subjekata kojima su usta puna priče o socijalnoj pravdi i zaštiti najsiromašnijih. Na našu žalost, ali i svih onih koji misle dobro Crnoj Gori, po ko zna koji put DPS je našao nedostajuću većinu. I opet na istoj adresi", navodi u reagovanju Miloš Konatar član Predsjedništva Pozitivne Crne Gore.

On kaže da, iako je manji koalicioni partner-SDP, potpuno svjestan da je projektovanih 40 miliona eura prihoda od povećanja PDV-a u direktnoj vezi sa poslovanjem KAP-a, to mu nije smetalo da ipak podrži Vladin predlog za povećanje PDV-a.

"Pozitivna Crna Gora će kroz skupštinsku raspravu nastaviti borbu protiv povećanja stope PDV-a, i mi nećemo podržati Vladin predlog. Ne možemo podržati povećanje poreza, koji će predstavljati udar na ionako loš životni standard građana. Ne smijemo ugroziti opstanak naših malih i srednjih preduzeća, kao i razvoj crnogorske ekonomije", navodi Konatar u izjavi za medije.

On, kaže da će Pozitivna Crna Gora uraditi sve da Skupština Crne Gore odbaci Vladin predlog za povećanje stope PDV-a.

"Očekujemo i od predstavnika vlasti, prije svega SDP-a, da konačno pređu sa riječi na djela i počnu da rade u korist građana Crne Gore, jer interes građana nema cijenu i svima nam mora biti na prvom mjestu. Za Pozitivnu je jasno da niko, ko želi dobro građanima i crnogorskoj privredi, ne može biti za povećanje PDV-a”, zaključio je Konatar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније