Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 06. 2013. 18:18 >> 18:33

SAT "D" ZA KAP

Pozitivna: Šta je Rusima obećano?

Vlasnicima Kombinata aluminijuma obećano nešto što je sakriveno od javnosti, a što je glavna kočnica raskida ugovora sa ruskim partnerima, tvrde u Pozitivnoj Crnoj Gori.

Član Predsjedništva Pozitivne Goran Đurović, kaže u reagovanju da cijelu crnogorsku javnost mora ozbiljno da zabrine upozorenje briselskog Komiteta za operativno upravljanje i Evropske mreže operatora prenosnih sistema, u kojem na se  daje ultimativan rok do srijede u 14 sati do kojega KAP mora regulisati snabdijevanje i vratiti  nelegalno povučenu struju.

„Način na koji nas upozoravaju i tretiraju u Briselu  u svakoj drugoj uređenoj zemlji bi bio povod da Vlada snosi odgovornost i podnese ostavku jer svojim činjenjem i nečinjenjem urušava ugled države i ugrožava kompletan energetski sistem“, navodi u reagovanju Gorana Đurovića, člana Predsjedništva Pozitivne.

Pozitivna Crna Gora upozorava, da je cijela država u velikom problemu zbog pogrešnih odluka u vezi sa KAP-om i da i dalje strepimo od nekontolisanih poteza „strateškog partnera“.

„Svjedoci smo situacije, u kojoj menadžment kompanije može odbiti vraćanje struje i tom odlukom staviti cijelu Crnu Goru u nezavidan položaj u kojem bi bilo dovedeno u pitanje dalje snabdijevanje strujom cijele države“, poručuje Đurović.

On pita šta više treba da se desi da neko iz Vlade da jasan odgovor kako prevazići ovakvu situaciju i kako spriječiti energetsku krizu.

„Sasvim je izvjesno da je vlasnicima KAP-a obećano nešto što je sakriveno od javnosti, a što je glavna kočnica mirnog razlaza sa nepouzdanim menadžemntom jer drugog logičnog rješenja nema zbog kojeg bi dozvolili sebi ovakvo mučenje i ponižavanje. Sumnjamo u validnost ugovora, tačnije sumnjamo da je više usmeno obećano nego što je zapisano u ugovoru i da sada ruska strana koristi sve moguće mehanizme kako bi izvukla obećano“, poručio je član Pozitivne.

Pozitivna Crna Gora pita nadležne, na osnovu kojih ekonomskih računica ruski vlasnici traže 40 miliona eura da napuste KAP

„Insistiramo da se crnogorskoj javnosti kaže istina ma kako ona bolna bila jer smo dovedeni u situaciju da nam se ne postavljaju ultimatumi sa danom D već i satom D“, zaključio je Đurović u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније