Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

25. 01. 2017. 13:03 >> 12:44

POPOVIĆ OCIJENILA

Dovoljno razloga za poresku policiju

Potpredsjednica Demokrata, Zdenka Popović, saopštila je da postoji dovoljno razloga za formiranje sektora poreske policije.

Ocjenjujući da sve zemlje iz okruženja imaju poresku policiju koja postiže odlične rezultate u borbi protiv sive ekonomije i krivičnih djela protiv platnog prometa i privrednog poslovanja, Popović je podsjetila da je u Srbiji za samo godinu dana otkriveno 201 fantomsko preduzeće koja pomažu regularnim preduzećima da izbjegnu plaćanje poreza.

Kazala je i da je otkriveno 13,5 milijardi dinara utajenog poreza.

"Ovo bi trebao da bude dovoljan razlog da direktor Poreske uprave i Ministarstvo finansija dobro razmisle da li formiranje sektora poreske policije ili odjeljenja za poreske prevare moze riješiti nagomilane probleme iz oblasti platnog prometa i privrednog poslovanja. Koliko postoji znanja i političke volje da se krene sa rješavanjem problema poreskog duga, koji je dostigao iznos od 777 miliona eura, dovoljno govori činjenica da je visoki funkcioner DPS-a nedavno izjavio da Crnoj Gori nedostaje pameti i da je moramo uvoziti kao što uvozimo krompir", kazala je Popović.

Ona je podsjetila visokog funkcionera DPS-a da je u Crnoj Gori uvijek bilo pameti, ali da sujeta funkcionera nije dozvolila da oko sebe zaposle pametnije od sebe.

"Sada se postavlja pitanje da li je ova izjava svojevrsno priznanje da je za sve probleme sa kojima se suočavamo na ekonomskom i socijalnom planu kriva neznavena vlast koja nas je dovela do ivice ponora ili pokušaj aboliranja vlade kontinuiteta od napada da korupcija stanuje upravo u Vladi Crne Gore? Kada se pogleda lista najvećih poreskih dužnika jasno je zašto je propuštena šansa da se blagovremeno naplati poreski dug i pored svih mehanizama koje je Vlada imala na raspolaganju", kazala je Popović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније