Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 06. 2013. 14:13 >> 17:16

NADLEŽNI ODBOR

"Zeleno svijetlo" za veći PDV

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet je podržao Vladin prijedlog zakona o porezu na dodatu vrijednost, kojim je predviđeno povećanje sa 17 odsto na 19 odsto. Odbor je usvojio i odluku da se sasluša Vrhovni državni tužilac,a povodim izvještaja Državne revizorske institucije o garancijama Vlade izdatim u 2010. i 2011. godini.

 

Za predlog su glasali predstavnici vladajuće koalicije, odnosno Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije, dok su opozicioni poslanici bili protiv.

Odbor će predložiti Skupštini da usvoji Predlog zakona o sprječavanju nelegalnog poslovanja.

 Ministar finansija Radoje Žugić je, obrazlažući predlog zakona, kazao da se njime neće u potpunosti riješiti problem sive ekonomije.

Žugić je ocijenio da će zakon ipak doprinijeti stvaranju fer uslova na tržištu. 

Odbor za ekonomiju, finansija i budžet usvojio je i Prijedlog ocjena i stavova u vezi izvještaja Državne revizorske institucije o garancijama Vlade izdatim u 2010. i 2011. godini, koji između ostalog predviđaju kontrolno saslušanje Vrhovnog državnog tužioca.

Prijedlog ocjena i stavova sačinili su poslanici Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović i Srđan Milić, kao i poslanik Pozitivne Crne Gore, Mladen Bojanić.

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević, danas je na sjednici predložio amandman koji podrazumijeva održavanje kontrolnog saslušanja Vrhovnog državnog tužioca, koji je postao sastavni dio Prijedloga ocjena i stavova.

Za usvajanje Predloga cjena i stavova glasalo je sedam poslanika, dok je šest bilo protiv. Odbor će usvojene ocjene i stavove proslijediti nadležnim državnim institucijama.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније