Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj. [ Mina Business ]

23. 01. 2017. 13:51   >>  13:27

PRIHODI

Uprava carina naplatila 55 miliona €

Uprava carina je u decembru naplatila neto 55,7 miliona eura prihoda, od čega se najviše odnosilo na porez na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu.

 

Od ukupno naplaćenih prihoda u decembru, na PDV pri uvozu se odnosilo 38,5 miliona.

Prema podacima objavljenim na sajtu Uprave carina, ukupni prihodi po osnovu akciza iznosili su 15,04 miliona, od poreza na kafu naplaćeno je 173,93 hiljade, od poreza na međunarodnu trgovinu i transakcije 1,98 miliona, dok se na ostale prihode odnosilo 7,9 hiljada eura.

Iz Uprave carina je objašnjeno da je u decembru naplaćeno 56,78 miliona eura, ali da je bilo carinskih povraćaja sredstava u iznosu od 26,46 hiljada i akciznih u iznosu od 1,05 miliona eura.

U strukturi naplaćenih akciza najviše je zastupljena akciza na mineralna ulja, njihove derivate i supstitute sa 62,67 odsto, zatim na duvanske proizvode 27,08 odsto, na alkohol i alkoholna pića 7,61 odsto i na gaziranu vodu 2,64 odsto.

Ostale prihode, kako je objašnjeno, između ostalih, čine primici po osnovu novčanih kazni u prekršajnom postupku, prihodi od prodaje carinske robe, kamate za neblagovremeno plaćanje carine i carinskih dažbina. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније