Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 06. 2013. 11:36 >> 09:26
5

ZBOG STRUJE I KAP-A

Odbor će saslušati VDT-a

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansija i budžet usvojio je danas Prijedlog ocjena i stavova u vezi izvještaja Državne revizorske institucije o garancijama Vlade izdatim u 2010. i 2011. godini, koji između ostalog predviđaju kontrolno saslušanje Vrhovnog državnog tužioca.

Prijedlog ocjena i stavova sačinili su poslanici Socijalističke narodne partije, Aleksandar Damjanović i Srđan Milić, kao i poslanik Pozitivne Crne Gore, Mladen Bojanić.

Poslanik Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, danas je na sjednici predložio amandman koji podrazumijeva održavanje kontrolnog saslušanja Vrhovnog državnog tužioca, koji je postao sastavni dio Prijedloga ocjena i stavova.

Za usvajanje Prijedloga cjena i stavova glasalo je sedam poslanika, dok je šest bilo protiv. Odbor će usvojene ocjene i stavove proslijediti nadležnim državnim institucijama.

Prijedlog ocjena i stavova u vezi razmatranja izvještaja DRI o reviziji državnih garancija Vlade izdatih u 2010. i 2011. godini za pet preduzeća, između ostalog, podrazumijeva i to da Vrhovni državni tužilac detaljno prouči taj dokument i shodno zakonskim ovlašćenjima preduzme odgovarajuće mjere u smislu ukazivanja na odgovornost za ugrožavanje državnih finansija.

Prijedlogom ocjena i stavova konstatovano je i da su državne garancije Kombinatu aluminijuma, Željezari Nikšić, Pobjedi, Željezničkoj infrastrukturi i Željezničkom prenosu, izdate bez odgovarajuće procjene.

Odbor je o izvještaju DRI u vezi garancija crnogorske Vlade raspravljao na sjednici 27. maja, nakon čega su Damjanović i Milić sačinili Nacrt ocjena i stavova, kako bi dali vremena ostalim kolegama iz Odbora da dostave primjedbe i sugestije.

Nadležni Kolegijum DRI usvojio je krajem aprila Konačan izvještaj o reviziji državnih garancija izdatih u 2010. i 2011. godini za pet preduzeća, koje iznose 214,53 miliona eura.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније