Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ Objavila R.B. ]

16. 01. 2017. 19:20 >> 18:57

PONUDILI 2,5 MILIONA

Poljaci zainteresovani za Montekargo

Poljska kompanija OT Logistics, koja je jedina dostavila ponudu na tenderu za privatizaciju Montecarga, ponudila je 2,5 miliona eura za 51 odsto akcija tog preduzeća.

Iz Tenderske komisije za privatizaciju je saopšteno da je danas na sjednici, u prisustvu predstavnika ponuđača, otvorena ponuda OT Logisticsa.

"Prema obavezujućoj ponudi, ponuđena ukupna cijena za 51 odsto akcija Montecarga iznosi 2,5 miliona eura“, dodaje se u saopštenju.

Kompanija je, kako se navodi, ponudila i realizaciju investicionog programa koji uključuje nabavku dvije višesistemske lokomotive Simens Vectron, kao i lokomotiva i pripadajućih IT rješenja u ukupnom iznosu od 2,55 miliona eura.

"Biznis planom je predviđeno značajno jačanje pozicije kompanije u sektoru međunarodnog prevoza i logistike kroz postizanje liderske pozicije na koridoru Baltik – Jadran, povećanjem tržišnog učešća do 50 odsto na tržištu pretovara poljoprirednih tereta u pomorskim lukama, kao i dupliranjem prevoza tereta Montecarga“, rekli su iz Tenderske komisije.

Ponuđač je u ponudi preuzeo obavezu poštovanja opšteg, granskog i kolektivnog ugovora u periodu od najmanje tri godine.

Kompanija OT Logistics je jedina dostavila ponudu i na tenderu za prodaju 30 odsto akcija Luka Bar.

"Komisija će, u saradnji sa izabranim savjetnikom i u skladu sa definisanom procedurom, u prvoj fazi evaluacije ponude, obaviti ocjenu formalne ispravnosti, kvalifikovanosti ponuđača i ispunjenosti zahtijevanih uslova utvrđenih u javnom pozivu i tenderskim pravilima“, zaključuje se u saopštenju.

Predmet tendera je prodaja 1,7 miliona akcija Montecarga, u vlasništvu države, odnosno 51 odsto akcijskog kapitala i dodjela prava upisa novih akcija putem dokapitalizacije i prava na kupovinu preostalih akcija u vlasništvu države i državnih institucija u skladu sa uslovima tendera, izabranom kvalifikovanom investitoru na tenderu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније