Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 06. 2013. 15:46 >> 15:47

NAPLATA TAKSI

"Euro po euro", pa - 10 miliona

U državni budžet se od jula prošle godine, kada je počela naplata taksi na SIM kartice, brojila, kablovski priključak i upotrebu duvanskih proizvoda, do sada slilo 9,64 miliona eura, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Iz tog resora su agenciji Mina-business kazali da se od naplate taksi na kartice mobilne telefonije u Trezor od 7. jula prošle godine slilo 5,41 miliona eura, a na tarifno brojilo za mjerenje utroška električne energije 3,07 miliona eura.

„Od naplate takse na kablovski priključak u državnu kasu se slilo 1,07 miliona eura, a na upotrebu duvanskih proizvoda u ugostiteljstvu 95,9 hiljada eura“, precizirali su predstavnici Ministarstva.

Oni su naveli da je samo u ovoj godini po osnovu taksi naplaćeno 5,09 miliona eura, od čega na kartice mobilne telefonije 2,89 miliona eura.

„Od taksi na tarifno brojilo naplaćeno je 1,52 miliona eura, na kablovski priključak 614,27 hiljada eura, a na uporebu duvanskih proizvoda u ugostiteljstvu 67,1 hiljada eura“, rekli su iz Ministarstva.

Naplata taksi, kako su dodali, realizuje se u skladu sa planiranom dinamikom.

Skupština je krajem maja prošle godine usvojila Zakon o taksama na pristup određenim uslugama od opšteg interesa i za upotrebu duvanskih proizvoda i elektroakustičnih i akustičnih uređaja.

Novi porezi počeli su građanima da se obračunavaju u julu, a na naplatu su stigli u avgustu. Takse su privremene i trebalo bi da budu ukinute 1. januara naredne godine.

Zakonom je regulisano obračunavanje i plaćanje taksi od jednog EUR na kartice mobilne telefonije, tarifna brojila, priključke kablovske komunikacione mreže, kao i upotrebu duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima i elektroakustičnih i akustičnih uređaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније