Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 06. 2013. 17:22   >>  17:22

KAP - STRUJA

Pozitivna: Još jedna loša poruka o CG

Zahtjevi Briselskog komiteta za operativno upravljanje i pouzdanost rada energetskog sistema i Evropske mreže operatora da se hitno vrati električna energija koju je KAP nelegalno utrošio je još jedna loša poruka o Crnoj Gori koju vlast šalje Evropi u trenutku njenog puta ka integracijama, smatraju u Pozitivnoj Crnoj Gori.Ovako ozbiljni zahtjevi mogu imati za posljedicu isključenje Crne Gore iz evropske mreže, podsjeća član Predsjedništva Pozitivne Goran Đurović.

Iz te partije apeluju da se KAP-ova potrošnja električne energije što hitnije uvede u legalne tokove.

"Na taj način bi prestalo ekonomsko ponižavanje Crne Gore od strane onih koji je vode i koji dozvoljavaju da nam zbog nelegalnog trošenja struje krnje ugled i javno nas opominju evropske institucije", nav odi se u reagovanju PCG.

Pozitivna Crna Gora je sigurna da će i ta potrošena struja ići na račun svih građana Crne Gore i da za to niko neće preuzeti odgovornost.

"Ukoliko Vlada bude istrajavala na ovom po domaću ekonomiju pogubnom pristupu, postaćemo ekonomski zarobljenici KAP-a i odluka o davanju garancija bez
ikakvog obezbjeđenja nekome za koga smo znali da ima sumnjiv biznis protfolio", navodi se u saopštenju.

Zato, kako kaže Đurović, po ko zna koji put, iz te partije traže da se istraži ko je i pod kakvim uslovima dao državne garancije KAP-u "i samim tim doveo u pitanje ekonomsku stabilnost države, a nažalost i dodatno urušio ekonomski ugled".

Đurović vjeruje da Crna Gora ima snage i privrednog potencijala da se otrgne ekonomskim lutanjima aktuelne Vlade, i vrati se na put prosperiteta.

"Pozitivna Crna Gora stoga poziva odgovorne da konačno preuzmu korake koji su u interesu građana, a koji bi stvorili bolji ambijent za rast domaće privrede i zaustavljanje nezakonitog ponašanja i povlašćenog tretmana za one strateške partnere koji su to samo na papiru", zaključuje se u saopštenju Pozitivne Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније