Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj. [ Pobjeda ]

07. 12. 2016. 08:21   >>  07:58 2

BOLJEVIĆ UPOZORIO

Smanjenje cijena struje "danajski dar"

Savjetnik u CEZAP-u Predrag Boljević podržava odluku RAE koja će dovesti do smanjenja cijene struje, ali upozorava da to može biti ,,danajski dar“.

 

“Nakon ovog kratkoročnog, ali značajnog rasterećenja kućnog budžeta, već u februaru slijedi povratak na staro zbog obnovljivih izvora”, rekao je Boljević, koji smatra da ukidanje naknade snabdjevaču može dovesti do problema u poslovanju Elektroprivrede.

“Ukoliko zbog ove odluke EPCG počne da ,,kleca“, kao i mnogo puta do sada, to bi bio povod da se odobri interventno poskupljenje struje, što bi opet platili građani”, izjavio je Boljević i preporučio predstavnicima EPCG da se o odluci RAE konsultuju sa većinskim vlasnikom Vladom, jer bi moglo da dođe do krize investicija u energetski sektor.

“Bojim se da ovakvi potezi u ovom trenutku mogu negativno uticati na odluku investitora da ulažu u crnogorski energetski sektor”, rekao je Boljević i podsjetio da Škoda Praha u ovom trenutku traži finansijera za gradnju drugog bloka.

“Gradnja drugog bloka bi mogla biti ugrožena zbog odluke RAE. TE je garant da će se sa domaćim izvorima energije korigovati i održavati cijene na nivou podnošljivom za crnogorskog potrošača. Bez TE crnogorsko tržište će biti vjetrometina, a potrošač nezaštićen i prepušten vukovima na međunarodonom tržištu”, tvrdi Boljević i predlaže da se razmisli o smanjenju poreza na cijenu struje i na taj način obezbijede nedostajuća sredstva za proizvođače iz obnovljivih izvora.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније