Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Radio Crne Gore, Objavio: I. P. ]

27. 11. 2016. 11:59 >> 11:45
2

LAZOVIĆ NAJAVIO

Isplata naknada iduće nedjelje

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Vujica Lazović, kazao je da će isplata naknada za majke sa troje ili više djece početi u toku naredne sedmice.

 

On je saopštio i da će do kraja godine biti obezbijeđena redovnost u isplati socijalnih davanja, te zarada u javnom sektoru, dok će, kad je riječ o narednoj godini, sve biti definisano novim budžetom za 2017.

Lazović je za Radio Crne Gore rekao da su, emisijom obveznica, stvoreni uslovi za isplatu naknada majkama.

"Mi smo emisijom obveznica obezbijedili potrebna sredstva. Poslanici su usvojili rebalans budžeta u parlamentu, koji je na snagu stupio odmah po usvajanju. Mislim da će u toku sljedeće nedjelje biti isplate naknadi za majke. To će normalno funkcionisati, obezbijeđena su sredstva za redovnu isplatu do kraja godine", kazao je Lazović.

Na pitanje o redovnosti isplata naknada i zarada u javnom sektoru, Lazović kaže: "Za ovu godinu nije problem redovnost isplata, a za narednu će to biti definisano predlogom budžeta za 2017".

On je pojasnio da će nova vlada, koju bi parlament trebalo da izabere sjutra, "dosta brzo procesuirati novi predlog budžeta".

"To je trebalo da bude dostavljeno do kraja novembra, ali mislim da će sve biti završeno u prve dvije nedjelje decembra. Po imenovanju nove vlade, u kratkom roku biće predložen budžet parlamentu", istakao je Lazović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније