Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj. [ Pobjeda ]

23. 11. 2016. 08:42 >> 08:20
3

OTKUPILI DOKUMENTACIJU

Za Luku zainteresovani Poljaci, Italijani i Arapi

Tendersku dokumentaciju za privatizaciju Luke Bar otkupili su OTlogistik iz Poljske, Silos granari dela Sicilija iz Italije, Global ports iz Turske, a Abu Dabi ports iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uputio je zahtjev za otkup u predviđenom roku – kazao je predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović.

 

Rok za otkup tenderske dokumentacije za Luku istekao je juče, a ove kompanije ponude mogu dostaviti do 1. decembra. Za Montekargo se dokumentacija može otkupiti do 25. novembra, a rok za dostavljanje ponuda je 8. decembar.

Vujović je juče Pobjedi kazao da su OT-logistik i Silos granari dela Sicilija otkupile tendersku dokumentaciju i za Montekargo.On je rekao da ima zahtjeva za produženje roka za dostavljanje ponuda za Luku i Montekargo, pa će se komisija izjasniti oko toga.Tender za ove dvije kompanije objavljen je 19. oktobra, a Tenderska komisija je nakon toga izmijenila uslove za Luku Bar u dijelu koji se odnosi na ukupan promet robe kompanije koja konkuriše. Na prodaju je 30 odsto akcijskog kapitala Luke Bar u vlasništvu Vlade, uz obavezu kupca da predloži i realizuje obavezni investicioni program. Ponuđači imaju pravo da formiraju konzorcijum.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније