Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

04. 11. 2016. 16:06 >> 15:45

PREGOVORI RADNIKA I UPRAVE

Željezara: Postignuti određeni pomaci

Radnici nikšićke Željezare Tosčelik angažovani na određeno, koji zahtijevaju stalno zaposlenje, i predstavnici poslovodstva nijesu promijenili stavove o načinu daljeg zapošljavanja u toj fabrici, ali su na sastanku postignuti određeni pomaci.

Jedan od radnika, Radivoje Mišković, kazao je nakon sastanka da je stav menadžmenta kao i prethodnih dana, a da zaposleni ostaju pri ranijoj odluci da ne prihvate zapošljavanje posredstvom agencije za privremeno ustupanje zaposlenih.

„Ipak, bilo je određenih pomaka i malo smo približili stavove i pomakli stvari sa mrtve tačke“, rekao je Mišković novinarima ispred fabrike nakon sastanka radnika sa generalnim direktorom Željezare Tosčelik.

On je kazao da ništa ne mogu konkretno da saopšte, već da bi početkom naredne sedmice situacija trebalo da bude jasnija nakon nastavka razgovora radnika sa poslovodstvom.

Radnici će se, kako su najavili, ujutro ponovo okupiti ali samo na pola sata ispred fabrike, kako ne bi prekinuli kontinuitet protesta, a o daljim potezima odlučiće naknadno.

Mišković je naveo da se prema njihovim informacijama nije povećao broj zaposlenih koji su prihvatili predlog poslovodstva da ugovor o daljem zapošljavanju potpišu sa agencijom.

PR Željezare Tosčelik, Goran Škatarić, saopštio je u četvrtak da su dobili dopis glavnog inspektora rada u kojem se navodi da se nijesu stekli zakonski uslovi za transformaciju radnog odnosa zaposlenih sa određenog na neodređeno vrijeme.

Škatarić je kazao da, kako je navedeno u dopisu Inspekcije, u postupku menadžmenta nema povrede zakona, niti osnova za reagovanje Inspekcije rada.

Riječ je o oko 70 zaposlenih kojima nedostaje od 30 dana do nekoliko mjeseci da bi stekli zakonski osnov od dvije godine kontinuiranog rada, što je preduslov za zaključivanje ugovora o radu na neodređeno vrijeme.

Prema informacijama radnika, do sada je ugovor o zapošljavanju preko agencije potpisalo 20 zaposlenih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније