Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 06. 2013. 08:38   >>  09:54 1

MLJEKARI PRIJETE

Dogovor ili obustava isporuke

Ukoliko od nadležnih institucija ne dobiju odgovore na zahtjeve, nezadovoljni nikšićki farmeri najavljuju radikalizovanje protesta.

Nikšićki farmeri poslali su pismo premijeru Milu Đukanoviću, predsjedniku države Filipu Vujanoviću i predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću navodeći kompletnu problematiku sa kojom se proizvođači mlijeka trenutno susrijeću.

Oni su protekle nedjelje odustali od najavljivane obustave mlijeka jer su odlučili da daju šansu još jednom krugu pregovora, ali su kazali da će, ako ne stigne odgovor od nadležnih, krenuti sa radikalizacijom protesta.

"Poslali smo pismo i tim putem se obratili državnom vrhu, kako bismo pokušali zajedničkim snagama da pronađemo neko rješenje. Pismo smo poslali prije dva dana, tako da odgovor još ni od koga nije stigao, ali se nadamo da će se to u skorije vrijeme dogoditi", kazao je predstavnik nikšićkih stočara Ratko Živković.

Prema njegovim riječima, ukoliko ne dobiju odgovor, mljekari su spremni na eventualnu radiklizaciju protesta i potpunu obustavu dostave mlijeka mljekarama.

„Vjerujem da ćemo postići dogovor pozitivan po sve, a ako se to ne desi, nezahvalno je prognozirati šta nakon toga. Svjesni smo da obustava mlijeka ne može nikom ništa dobro donijeti, ali nemamo drugog izbora jer ovako ne možemo da preživimo", obajasnio je Živković.

Ukoliko se nešto ne promijeni, tvrdi Živković, farmeri će biti prinuđeni da prodaju svoju stoku.

"Imam trideset grla i pet sam već prodao, a ukoliko se situacija ne promijeni na bolje, neće ni drugi farmeri imati šta drugo da rade već da sve prodaju. Već 12 godina je cijena miljeka ista, a cijene koncentrata i stočne hrane konstantno rastu, tako da je neidrživo. Ako se nešto ne promijeni, ja ću prodati svoja grla pa ko voli nek izvoli. Mislim da bi ovim problemom trebao da se pozabavi lično premijer Đukanović, jer ministar poljoprivrede Petar Ivanović očigledno ne može", rekao je Živković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније