Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V.

18. 10. 2016. 08:43 >> 08:22
3

JELUŠIĆ PORUČILA

O Buljarici će se pitati lokalna vlast

Nosilac liste “Budva mora” Božena Jelušić kazala je da se opoziciona većina u tom gradu dogovorila da bi o prodaji Buljarice trebalo da odlučuje lokalna samouprava.

 

Opozicija je na nedjeljnim izborima osvojila 18 od 33 odbornička mjesta u budvanskom parlamentu, a Jelušić kaže da kada formiraju vlast Vladi neće dozvoliti davanje u dugoročni zakup lokaliteta Buljarica jer, kako su ocijenili, to nije u interesu građana Crne Gore.

„Većina političkih subjekata u Budvi ima nedvosmislen dogovor o tome da Buljarica u prvom redu treba da bude predmet odlučivanja lokalne samouprave jer je Buljarica vlasništvo opštine, u prvom redu i ne smatramo da lokalna samouprava treba da preda to zemljište na raspolaganje Vladi. Vlada u tom smislu nema strateške investitore od kredibiliteta i na način koji može da ukazuje na neki mogući mehanizam ili eksteritorijalnost na prostoru Buljarice,“ kazala je Jelušić za Antenu ;.

Upitana da li vjeruje da mogu  da promjene odluku Vlade o Buljarici Jelušić je kazala da i dalje ne vjeruje da bi izvršna vlast išla protiv svojih građana.

“Čini mi se da poštovanje zakona i zakonskih normi znači održivi razvoj za Crnu Goru. Moram priznati da ja imam povjerenje u Crnu Goru i u građane Crne Gore,”istakla je Jelušić.

Opozicija, kako je dodala, namjerava da zaustavi štetne i donese sanacione planove za Budvu.

“Zaštita netaknutih resursa da bi bili balans preizgrađenom prostoru Budve. Skrupulozniji odnos prema državi tu mislimo in a Slovensku plažu i vraćanje hotela AS državi Crnoj Gori,” ističe Jelušić.

Opozicioni subjekti u Budvi već su najavili postizbornu koaliciju za formiranje nove vlasti u  u toj opštini kao i da će se zalagati za poništenje tendera za Buljaricu, po kojem se metar kvadratni obale prodaje za 22 eura i umjesto hotela planira gradnja stanova za tržište, od čega kako kažu,  Crna Gora nema koristi.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније