Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj.

14. 10. 2016. 13:34 >> 13:13
1

BIJELO POLJE

Raspisan tender za Cmiljaču, prvi skijaši 2018.

Vlada je raspisala tender za nabavku žičare i projektovanje i izgradnju ski staza i sistema za vještačko osnježavanje za lokalitet Cmiljača u Bijelom Polju, koji bi prve skijaše trebalo da primi 2018. godine.

 

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je otvaranje ponuda zakazano za 26. januar.

"Procijenjena vrijednost je 6,5 miliona EUR“, dodaje se u saopštenju.

Realizacija projekta izgradnje skijališta planirana je u dvije faze.

Iz Ministarstva su naveli da prva faza obuhvata radove na izgradnji putne infrastrukture sa parkingom, bazne stanice, elektro-energetske mreže, ski lifta, hidrotehničke i telekomunikacione infrastrukture, oko tri kilometra ski staza i nabavku neophodne mehanizacije i opreme.

„Planirani rok završetka prve faze je kraj 2018. godine. Druga faza obuhvata radove za osnježavanje staza. Planirani rok završetka druge faze je u 2020. godini“, dodali su predstavnici Ministarstva.

 Oni su saopštili da je u prethodnom periodu ugovorena izrada projektne dokumentacije za pristupne puteve do tog lokaliteta, od Ravne rijeke do Jasikovca u dužini oko 5,5 kilometra i izvođenje radova na dionici od Latinske kose do Jasikovca u dužini 4,8 kilometra.

„U toku je i javno nadmetanje za izbor izvođača radova za prvu fazu rekonstrukcije puta Jasikovac-Cmiljača dužine 8,5 kilometra. Osim navedenog, u toku je javno nadmetanje za izradu Glavnog projekta vodosnabdijevanja bazne stanice za ovu lokaciju, a otvaranje ponuda je 23. novembra“, rekli su iz Ministarstva.

Ugovorena je i izrada glavnog projekta izgradnje trafostanice Cmiljača.

„Očekuje se da Cmiljača da značajan doprinos razvoju crnogorskog turizma i preduzetništva na sjeveru i da pozicionira Bijelo Polje kao jedan od značajnih skijaških centara“, zaključuje se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније