Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 06. 2013. 12:45 >> 12:51
1

REGULATOR ANALIZIRA

Odluka o poskupljenju struje do kraja jula

Hoće li struja poskupiti od 1. avgusta zavisi od nalaza regulatora, koji bi uskoro trebalo da počne analizu godišnjih prihoda energetskih kompanija.

 

 

Predsjedavajući Odbora Regulatorne agencije za energetiku Branislav Prelević kaže da bi cijena struje za domaćinstva od 1. avgusta trebalo da bude veća 6,17 odsto.

 On je podsjetio da su cijene električne energije utvrđene Odlukom o odobravanju tabela sa cijenama za trogodišnji regulatorni period od 1. avgusta ove do 31. jula 2015. godine, koja je donijeta u julu 2012. godine.

‘’Prema istoj odluci, za period od 1. avgusta 2013. do 31. jula 2014. godine cijena električne energije za domaćinstva uvećava se za 6,17 odsto, dok je za period od 1. avgusta 2014. godine do 31. jula 2015. godine određena cijena koja je za 5,69 odsto veća od prethodne’’, kazao je Prelević.

On je objasnio da ova regulatorna godina ističe 31. jula, navodeći da regulator ovih dana ulazi u proces analiziranja godišnjih prihoda energetskih kompanija.

‘’Ako ustanovimo da su ispunjeni uslovi da se izvrše korekcije, onda ćemo do polovine jula objaviti u kom iznosu će se promijeniti tarife koje su prethodno bile određene za period od 1. avgusta ove do 31. jula naredne godine’’, kazao je Prelević za Pobjedu.

Prema riječima Prelevića, regulator od 1.januara ne utvrđuje cijenu električne energije za potrošače na prenosnoj mreži, poput Kombinata aluminijuma, Željezare ili Željeznice, već samo cijenu prenosa.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније