Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Radio H. Novi [ Objavila R.B. ]

30. 09. 2016. 16:31 >> 16:10
1

BRODOGRADILIŠTE

Još jedan mirni protest radnika iz Bijele

Nezadovoljni što im još uvijek nijesu isplaćene otpremnine, 65 bivših radnika Jadranskog brodogradilišta Bijela koji su ostali bez posla uvođenjem stečaja u preduzeću krajem juna prošle godine, okupili su se jutros ispred kapije firme.

Sa prvog okupljanja, 23. septembra, bivši radnici poslali su zahtjev za isplatu otpremnina ministru saobraćaja i pomorstva Ivanu Brajoviću. Dopis su ponovili i danas.

"Tražimo ono što nas pripada kao i 201 kolegu jer smo svi zajedno, nas 266 koji smo bili na poslu na dan uvođenja stečaja, bili na spisku u skladu sa socijalnim programom koji je usvojila Vlada prošle i ove godine. Stečajni upravnik je postupio po dogovoru i u skladu sa socijalnim programom.  Imamo informaciju da su sredstva u iznosu od 520.000 eura namjenjena za naše otpremnine uplaćena. Tražimo da nam saopšte kada smo mi na redu za isplatu", kazao je predstavnik bivših radnika Milivoje Bojanović.

"Mi smo danom uvođenja stečaja postali socijalno najugroženija kategorija. Nas 65 proveli smo 2.300 godina u Brodogradilištu, tražimo samo tu socijalu i da nas država ispoštuje. Novac postoji, sredstva su uplaćena iz stečajne mase, od prodaje velikog doka, a nijesmo do danas dobili ni jedan euro. Potrebna je samo nečija dobra volja da stavi potpis na virman i da dobijemo novac", kazao je Bojanović.

Ističu da su bili tolerantni 15 mjeseci i da neće radikalizovati proteste, ali zahtjevaju odgovore na njihove zahtjeve. Ukoliko ih ne bude naredne sedmice, organizovaće još jedno mirno protestno okupljanje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније