Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 09. 2016. 13:20 >> 19:36
5

PODACI MONSTATA

BDP veći 37 miliona eura

Prema preliminarnim podacima bruto domaći proizvod (BDP) u drugom kvartalu iznosi 871 milion eura što je oko 37 miliona eura više nego u istom kvartalu prethodne godine, saopštila je direktorica MONSTAT-a, Gordana Radević.

Ona je na konferenciji za novinare saopštila da je u drugom kvartalu ove godine stopa rasta ekonomije bila 2,7 odsto, što, kako je dodala, ukazuje na rast ekonomske aktivnosti.

Prema riječima Radević, s proizvodne strane najznačajniji doprinos povećanju BDP-a u drugom kvartalu je od građevinarstva, snabdijevanja električnom energijom, usluga smještaja, kao i trgovine.

“Prema konačnim rezultatima BDP u 2015. iznosio je tri milijarde i 625 miliona eura, što je za oko 170 miliona eura dodate vrijednosti više nego prethodne godine”, navela je Radević.

Ona je dodala da je turizam najviše uticao na rast BDP-a u 2015.

“Turistički promet povećan za 13, a noćenja za 15 odsto”, rekla je Radević.

Tatjana Debeljević, TVCG

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније