Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

31. 05. 2013. 09:42   >>  09:46 2

CIJENE U REGIONU

Srbi toče najskuplji benzin

Vozači na benzinskim pumpama u Srbiji plaćaju gorivo koje je među najskupljima u ovom dijelu Evrope. Analiza Udruženja naftnih kompanija Srbije saopštila je da je prosječna cijena litra benzina euro standara 1,33, koliko je potrebno i za litar dizela, pišu "Novosti".

 

 

Od vozača u Srbiji skuplje gorivo plaćaju Grci, koji su, pokazuju rezultati, apsolutni šampioni sa 1,72 eura za litar. Za litar benzina u Bugarskoj treba izdvojtii 1,30, a u Makedoniji 1,26 eura.

Analiza je pokazala da je u Crnoj Gori benzin jeftiniji u odnosu na susjednu Srbiju i košta 1,32 eura po litru. Veće cijene benzina imaju i Slovenci, gdje je za litar potrebno izdvojiti 1,43 euro, koliko je i u Mađarskoj.

Građanima koji se kolima upute u Hrvatsku, gotovo je svejedno na kojoj pumpi će napuniti rezervoar, jer je u toj prosječna cijena benzina 1,35 eura.

Svi oni koje put vodi preko teritorije Bosne i Hercegovine, mogu i da uštede, jer se u toj zemlji litar benzina nudi za 1,20 evra, što je najjeftinije u regionu.

Kad je riječ o dizelu, najskuplji u Grčkoj gdje košta 1,45 za litar. Na mađarskim pumpama se toči za 1,45, a u Sloveniji za 1,35. Ta vrsta goriva je nešto jeftinija u Bugarskoj, i košta 1,33.

U Rumuniji je litar 1,30, Albaniji 1,28, a Hrvatskoj 1,24 eura, dok je u Crnoj Gori 1,22. U BiH cijena dizela je 1,20 eura za litar.

Na pumpama u Makedoniji, dizel košta 1,08 eura za litar, pa su i uštede na samo jednom rezerovaru napunjenom u tranziti prema Grčkoj, znatne.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније