Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

28. 09. 2016. 16:18   >>  15:59 2

IVANOVIĆ U GRBLJU

Otvoreno razgovarati s poljoprivrednicima

Direktan i otvoreni kontakt sa poljoprivrednim proizvođačima prilika je da se predstave budući planovi i novi projekti, što će doprinijeti dugoročnom razvoju poljoprivrede u Kotoru, saopštio je potpredsjednik Vlade, Petar Ivanović.

On je, na tribini održanoj u Grblju, kazao da kroz direktan i otvoren razgovor treba razmijeniti mišljenja, čuti nove ideje, projekte i predloge, naročito u susret koncipiranju agrobudžeta za narednu godinu.

Tribinu je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, organizovala Opština Kotor na inicijativu njenog predsjednika, Aleksandra Stjepčevića, čiji je cilj da se u neposrednom kontaktu s mještanima Grblja razgovara o pitanjama komunalne infrastrukture i razvoja poljoprivrede kao jednog od resursa tog mjesta.

Ivanović je naveo da je osnovna ideja skupa bila da se otvori tema dugoročnog razvoja poljoprivrede u Kotoru, naročito u Grblju, i da se ukaže na projekte koje treba pogurati, posebno u oblasti vodosnabdijevanja.

"Volim direktan kontakt sa poljoprivrednim proizvođačima. Čuo sam nekoliko zanimljivih predloga o kojima valja razmisliti”, rekao je Ivanović.

On je dodao da je, kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja, fokus razgovora bio na uzgoju breskvi, paradajza i maslina, kao i na geografskoj zaštiti čuvenog grbaljskog paradajza.

Kada je riječ o vodoprivredi, Ivanović je naveo da ima nekoliko sela koje treba podržati u narednom periodu da bi se postojeći vodovodi stavili u funkciju ili izgradili novi.

“Međutim, najvažniji dio tribine i ono po čemu je poseban sastanak, jeste jedan veoma otvoren dijalog. Zato sam zahvalan svim učesnicima tribine na korektnoj i konstruktivnoj razmjeni ideja", poručio je Ivanović.

Stjepčević je kazao da je na skupu bilo riječi i o ulaganju u infrastrukturu na području Grblja, kao i o mogućim preduslovima za razvoj poljoprivrede.

"Izuzetno sam zadovoljan skupom. Ivanović se odazvao pozivu i zato sam veoma zahvalan”, rekao je Stjepčević.

Takve skupove treba, kako je naveo, češće organizovati, jer interakcija sa građanima daje mnoge ideje vezane za unaprijeđenje kvaliteta života na određenim područjima.

Predsjednik mjesne zajednice Radanovići, Perivoje Radanović, saopštio je da su svi prijatno iznenađeni izlaganjem Ivanovića koji izvanredno poznaje problematiku poljoprivrede ne samo u Grblju, nego u cijeloj zemlji.

“Imali smo jedan konstruktivan razgovor i nadam se da će on dati rezultate", poručio je Radanović.

Predsjednik Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, Ivo Magud, rekao je da će komentari, sugestije i predlozi prisutnih građana u značajnoj mjeri definisati razvojne planove Opštine Kotor za narednu godinu, prevashodno one koji se tiču izrade budžeta za narednu godinu, u dijelu poljoprivredne djelatnosti.

“Sa druge strane, veoma je značajno definisanje pozicija u programu uređenja prostora za narednu godinu koje se tiču poboljšanja komunalne infrastrukture, odnosno puteva, vodosnadbijevanja, javnih rasvjeta i slično", zaključio je Magud.

(Mina biznis)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније