Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V.

26. 09. 2016. 12:33 >> 12:12
5

PLANTAŽE

Berba veća za 29 odsto

Kompanija “13. Jul Plantaže” ove godine je imala čak 29 odsto veću berbu od prošlogodišnje, saopštila je izvršna direktorica Verica Maraš.

 

Iz kompanije je saopšteno da je današnjom manifestacijom “Diplomatija u Vinogradu” zaključena još jedna uspješna berba .

Završnoj svečanosti berbe su prisustvovali članovi diplomatskog kora, međunarodnih organizacija, predstavnici Vlade Crne Gore, parlamentarnih političkih partija u Crnoj Gori, odbornici opštinskog parlamenta i predstavnici medija.

Maraš je navela da sada već može da konstatuje da je berba 2016. ostvarena u izuzetnom obimu i kvalitetu, te da je za čak 29 odsto bila veća od prošlogodišnje i da je istovremeno prebačen plan za ovu godinu.

“Sve u svemu u berbi 2016. smo sa vinograda, pod vinskim sortama, površine oko 2.100 hektara, ostvarili berbu od preko 21 million kilograma grožđa. I ova godina će biti upamćena kao godina vrhunske berbe sa sirovinama za najbolja vrhunska vina. U kojoj mjeri je ovako dobra berba značajna za nas u Plantažama, za crnogorsku poljoprivredu i Crnu Goru uopšte govori i činjenica da je, tradicionalno, vino Plantaža jedini poljoprivredni proizvod od kojeg država bilježi suficit u robnoj razmjeni sa inostranstvom u iznosu od 12-16 miliona eura godišnje”, zaključila je Maraš.

Manifestacija “Diplomatija u vinogradu” je imala i takmičarski karakter pa je ubravši najveću količinu grožđa pobjedu odnio Anar Adžamov, šef misije Azejberdžana u Crnoj Gori, osvojivši nagradu Vino iz eksluzivnog programa “Stari podrum -Zlatna berba 2011”, drugo mjesto osvojio je Kristijan Poša, ambasador Mađarske osvojivši nagradu vina iz programa  PRO ANIMA, dok je treće mjesto osvojio Ambasador BiH Đorđe Latinović, osvojivši kao nagradu vino Vladika u promo kutiji.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније