Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 05. 2013. 13:04 >> 13:04
3

GRADNJA AUTOPUTA

Brajović: Procjenjujumo ponude

Vlada će vrlo brzo odlučiti ko će biti partner za najznačajniju infrastrukturnu investiciju u istoriji Crne Gore, autoput Bar- Boljari, saopštio je ministar saobraćaja Ivan Brajović.

 

On je, tokom posjete Nikšiću, kazao da neće govoriti o krajnjem roku odabira partnera i istakao da se radi vrlo precizno i predano na procjeni svih dobijenih ponuda za autoput.

"Za takvu investiciju, vrijednu stotine miliona, ne možete preko noći odlučiti, a da dobro ne izmjerite sve efekte različitih finansijskih ponuda, kao i da li je bilo određenih racionalizacija u tehničkim rješenjima u odnosu na idejni projekat", rekao je Brajović.

Na novinarsku ocjenu da se o tom poslu stalno priča, on je kazao je da je to normalno i naveo da pri to ozbiljni ljudi moraju voditi računa da ne daju neodmjerene izjave o brzini realizacije projekta i početka odabira partnera.

"Od odabira partnera zavisi dalja procedura. Ukoliko to budu neke firme sa kojima imamo međudržavni sporazum ići ćemo u Skupštinu, jer želim da svi podijelimo odgovornost, odnosno da i najveće zakonodavno tijelo da svoj sud o takvoj investiciji", rekao je Brajović.

Prema njegovim riječima, ukoliko se odabere firma sa čijom državom Crna Gora nema međunarodni sporazum, uslijediće neki od tendera, a vidjeće se da li po skraćenoj proceduri.

Za izgradnju autoputa do sada su interesovanje pokazali Kineska kompanija za telekomunikaciju i infrastrukturu, koju podržava Exim banka, i američko-turski konzorcijum Behtel-Enka. Ponudu je dostavio i turski konzorcijum Dogus Gulsan.

 

 

Premijer Milo Đukanović rekao je u utorak da je treći partner dao ponudu koja je dosta nova i kad su u pitanju iskustva drugih država u realizaciji tog projekta.

"Naše zadržavanje da još ne donosimo finalnu odluku je prije svega izazvano time – našom potrebom da tu novu ponudu dodatno izučimo", rekao je Đukanović.

On je uvjeren da za taj posao Vladi ne treba duže od par sedmica i da bi za mjesec, dva, između te tri ponude mogla da izabere najbolju.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније