Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 05. 2013. 18:26 >> 18:26

POZITIVNA CG

Ko misli dobro CG biće protiv većeg PDV-a

Iz Pozitivne Crne Gore saopšteno je da se ta partija protivi povećanju poreza na dodatu vrijednost i da neće podržati taj Vladin predlog u Skupštini. Član predsjedništva Miloš Konatar kazao je u saopštenju da je Vlada nastavila sa donošenjem pogrešnih odluka, ne vodeći računa o interesima građana, a još manje privrede.

„Poslije prošlogodišnjeg uvodjenja  „čuvenih" taksi na brojila za struju i na kartice za mobilne telefone, povećanje stope PDV-a samo je još jedan u  nizu dokaza neodgovorne i za građane pogubne politike vladajuće  koalicije. Pozitivna Crna Gora se protivi povećanju PDV-a, i u Skupštini  Crne Gore nećemo podržati Vladin predlog“, navodi se u saopštenju Konatara.

Iz Pozitivne smatraju da je neozbiljno i krajnje neodgovorno povećavati stopu PDV-a na početku  turističke sezone, kada su aranžmani već prodati i time, kako se navodi,  turizam kao  važan dio ekonomije gurati u gubitak.

„Ista ona Vlada koja je uzalud bacila novac poreskih obveznika davajući  garancije za KAP, Željezaru i Pobjedu koje će gradjane Crne Gore koštati  200 miliona eura, sada ugrožava opstanak crnogorskih malih i srednjih preduzeća. Ista ta Vlada koja je nesposobna da naplati poreski dug od  svojih prijatelja i sumnjivih poslovnih partnera u iznosu od preko 350 miliona eura, sada povećava PDV i ugrožava ionako loš životni standard  naših gradjana. Šta je sledeće gospodo?“, navodi se u saopštenju Pozitivne.

Konatar je u saopštenju kazao da će skupštinska rasprava o povećanju PDV-a i glasanje će biti dobra prilika da  se vidi kome su interesi gradjana i crnogorske privrede na prvom mjestu.

„Očekivali smo da Vlada pokaže ozbiljnost i odgovornost, a oni su nastavili da pokazuju da su nesposobni da vode Crnu Goru i brinu o  interesima građana. Na žalost, sposobni su samo da nekontrolisano troše  naše pare i da na račun poreskih obveznika koriste vozni park na kojem bi pozavidjele mnoge evropske države“, navodi Konatar.

„Mi, u Pozitivnoj smatramo da svako ko misli dobro Crnoj Gori ne može i neće podržati predlog za povećanje PDV-a“, zaključeno je u saopštenju Pozitivne Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније