Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

25. 08. 2016. 18:15   >>  18:14

MINISTARSTVO FINANSIJA

"Politički interes važniji od Ustava i direktiva EU"

Za ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića ne postoje Ustav i evropske direktive, kada to prestavlja njegov politički interes, ocijenjeno je iz Ministarstva finansija.

Gvozdenović je ranije ocijenio da smanjenje poreske stope na sedam odsto na ugostiteljske usluge za hotele visoke kategorije ne stvara negativan finansijski efekat.

U reagovanju Ministarstva finansija navodi se da je dobro što se Gvozdenović oglasio „povodom neustavnog i suprotno evropskim standardima definisanog člana izmjena i dopuna zakona o porezu na dodatu vrijednost, predloženog od strane poslanika Demokratske partije socijalista (DPS)“.

„Upravo je Gvozdenović promoter te ideje, koja u privilegovan položaj stavlja njemu dobro poznatih 15-ak hotelijera, i to plaćanjem niže stope PDV od sedam odsto, dok ostalih oko 2.300 ugostitelja, 'kažnjava' sa plaćanjem stope PDV-a po stopi od 19 odsto“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da je javnosti jasno da „kada to prestavlja politički interes Gvozdenovića, onda ustav i evropske direktive, nažalost, ne postoje“.

„Da njegov neformalni prdlog, pretočen u amandman poslanika DPS-a, čak nije imao ni podršku njegovog partijskog kolege, jasno je iz dopisa od 22. februara tekuće godine, koji mu je uputio njegov partijski kolega, a bivši ministar finansija Radoje Žugić“, kaže se u reagovanju.

Dodaje se da čak ni Žugić, u periodu dok je bio ministar, nije podržao taj predlog Gvozdenovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније