Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

24. 08. 2016. 17:16   >>  16:58

PLJEVLJA

SNP: Brane Vladu, nedjela poturaju nama

Narod u Pljevljima već 30 godina udiše tone prašine i ne postoji politička volja da se nešto promijeni, ocijenjeno je iz pljevaljskog SNP-a.

„Trijumvirat Ministarstva ekonomije, Rudnika uglja i pljevaljskog DPS-a lagano klizi u besmisao zamjene teza umjesto da pruži odgovore na činjenice u vezi sa opštim propadanjem Pljevalja. Prvi pucanj u prazno ispaljen je iz DPS-a Pljevalja, gdje sjede oni koji su decenijama svojim poltronskim odnosom, vođeni ličnim interesima, pravdali pred Pljevljacima svaki postupak svojih šefova koji su, u nedostatku blažeg izraza - opljačkali i potrovali Pljevlja. U cilju odbrane Vladinih poteza, pokušavaju da svoja nedjela poture SNP-u koji je, u nemogućim uslovima, štitio interese ove sredine. Zaboravljaju da su upravo oni opstruirali svaku inicijativu koja je išla u pravcu poboljšanja uslova za život i rad u Pljevljima“, navodi se u saopštenju SNP-a.

Kako ističu, svi znaju kako je aktuelna pljevaljska samouprava došla na vlast.

„O tome je svoje reklo i tužilaštvo i sud. Sud je sve rekao o onima koji su za sitne pare i silom i sramotom kupovali duše pljevaljske sirotinje. Drugi hitac, koji je potpuno promašio, došao je od strane informativne službe Rudnika uglja Pljevlja. Pošto su prenebregli činjenicu da je Rudnik uglja samo u drugom kvartalu ove godine zabilježio gubitak više od dva miliona eura, dok su mu poslovni prihodi bili skoro upola manji nego u istom periodu lani, a kompletan dug narastao na vrtoglavih 44,5 miliona, pitamo ih zašto se nijesu osvrnuli na ove podatke. Ili ne znaju matematiku, ekonomiju- ili prosto ne umiju da čitaju. Zato izbjegavaju odgovore i na pitanja o smanjenju broja zaposlenih, padu ličnih zarada radnika, neispunjavanju ugovornih obaveza prema Opštini, zagađenju iz njihovih kopova i divljih deponija, kao i ispuštanju neprečišćenih otpadnih voda u Ćehotinu. Mnogo im je lakše da govore o ꞌplanovimaꞌ i ꞌprojekcijamaꞌ, nego o problemima koji su pritisli narod Pljevalja. I kao ꞌšlag na tortuꞌ stiglo je reagovanje Ministarstva ekonomije, koje ciljano gađa biračko tijelo Pljevalja - Drugi blok Termoelektrane bez alternative, zrelo i sigurno naprijed! U još jednu propast. Još samo nije saopšteno ko će pred oktobarske izbore spustiti prvu lopatu betona u temelje. Ko god da to uradi neka zna da ulazi u istoriju, ali sa gubitničke strane. A pokoljenja djela sude“, poručuju iz SNP-a.

Ne postoji namjera vlasti, ističu iz SNP-a, da uradi išta dobro za Pljevlja i narod koji, kako se navodi, već više od 30 godina udiše milione tona prašine.

„Neće oni ugasiti Rudnik uglja, već će ga pokloniti EPCG sa sjedištem u Nikšiću, kao što su to već uradili sa stotinama miliona eura koje su iz Pljevalja otputovale dalekovodima preko Tare“, dodaje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније