Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavili: B.V. / D.Ž. [ Mina biznis ]

18. 08. 2016. 08:16 >> 17:54
22

UGOVOR S AIR SERBIA

Iz PG direktno za Njujork i Abu Dabi

Crnogorski nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines (MA), i srbijanska avio-kompanija Air Serbia, zaključili su sporazum o kod-šer /code share/ saradnji koji će omogućiti putnicima bolju povezanost na putovanjima između Evrope, Bliskog istoka i Sjeverne Amerike.

Prema tom sporazumu, MA će ostvariti pristup rastućoj mreži linija Air Serbia pridružujući svoju oznaku YM na letove Air Serbia-e između Beograda i 32 destinacije, uključujući i Tivat i Podgoricu. 

“Na ovaj način će se ostvariti do sada najšira povezanost između dvije zemlje, a putnicima MA će se pružiti mogućnost pogodnih putovanja do značajnih centara među kojima Njujork i Abu Dabi”, navodi se u saopštenju nacionalne avio-kompanije. 

Sporazum su danas u Tivtu potpisali izvršni direktor MA, Zoran Kostić i izvršni direktor za odnose sa državnim organima i organizacijama Air Serbia-e, Branislav Malović. 

“Air Serbia će produbiti svoje vazdušne veze sa Crnom Gorom dodajući svoju YU oznaku letovima MA između Beograda i Podgorice i Tivta. Pored toga, srpski avio-prevoznik će ostvarivati kod-šer saradnju na letovima između Podgorice i Rima”, kazali su iz MA.

Predsjednica Odbora direktora MA, Daliborka Pejović, smatra da potpisivanje kod-šer ugovora sa Air Serbiom predstavlja izuzetnu šansu za budući razvoj crnogorskog avio-prevoznika. 

“Na ovaj način smo otvorili vrata našem nacionalnom avio-prevozniku za ulazak u Etihadov partnerski program sa kompanijama kao što su Al Italia i Air Berlin, što je i bio cilj sastanka koji je održan sa predstavnicima Etihad Airways-a u Abu Dabiju u februaru“, rekla je Pejović.

Ona je kazala da otvaranjem 32 nove destinacije za putnike iz i ka Crnoj Gori, nacionalni avio-pevoznik daje značajan doprinos saobraćajnoj otvorenosti Crne Gore, posebno njenoj avio-dostupnosti i povezanosti sa novim tržištima.

„Aranžman sa Air Serbiom je izuzetna šansa za pronalaženje budućeg strateškog partnera za crnogorskog avio-prevoznika, što je uostalom i opredjeljenje Savjeta za privatizaciju”, dodala je Pejović.

Generalni direktor Air Serbia, Dane Kondić, saopštio je da ih veoma raduje što zaključuju novi sporazum o kod-šer saradnji sa MA, koji je uzajamno koristan ne samo za njihovo poslovanje već, što je najvažnije, za njihove goste.

„Zahvaljujući ovoj saradnji, putnici iz Crne Gore će moći da iskoriste prednosti jednostavnih konekcija preko Beograda do ključnih gradova u Evropi, na Bliskom istoku i u Sjevernoj Americi, koji im sada postaju znatno dostupniji“, ocijenio je Kondić.

On je naveo da će Air Serbia produbiti svoje prisustvo u Crnoj Gori, državi koja ima brojne duboke istorijske, kulturne i vjerske veze sa Srbijom i koja predstavlja veoma popularno ljetnje odredište, što znači da je to dobitna kombinacija za obje avio-kompanije.

Iz MA je saopšteno da mjesta na letovima na kojima se ostvaruje ta kod-šer saradnja se mogu rezervisati od septembra putem turističkih agencija, internet stranica montenegroairlines.com ili airserbia.com, ili putem kontakt centara avio-kompanija pozivom na brojeve +382 20 228 187 za MA i +381 11 311 21 23 za Air Serbiu. 

Putovanja na kod-šer letovima se mogu realizovati od 30. oktobra. 

MA će ostvariti kod-šer saradnju sa Air Serbia-om na destinacijama: Abu Dabi, Amsterdam, Atina, Banja Luka, Bejrut, Berlin, Brisel, Bukurešt, Kopenhagen, Diseldorf, Frankfurt, Istanbul, Larnaka, London, Milano, Moskva, Njujork, Ohrid, Pariz, Podgorica, Prag, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Sankt Peterburg, Stokholm, Štutgart, Tel Aviv, Solun, Tivat, Zagreb i Cirih.

 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније