Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

10. 08. 2016. 16:34 >> 16:14

BOKSITI

U septembru otvaranje jame Biočki stan

Nakon deset godina, u septembru će svečano ponovo biti otvorena jama Biočki stan, saznaje portal Antena M.

Jedan dio opreme već je stigao i u toku je montaža, a aktivno se radi i na sanaciji i renoviranju objekata.

Nakon deset godina jama će ponovo biti otvorena i u Nikšiću biti proizvedene i prve količine rude, čime će Boksiti stati na noge.

Vlasnik Uniproma Veselin Pejović uplatio je preostali dio kupoprodajne cijene za rudnike Boksita u iznosu od dva miliona eura. 

Ostatak, do 5,3 miliona, su još neriješena pravno-imovinska pitanja za koja je nadležan Privredni sud.

Još neriješena pravno-imovinska pitanja su, prema saznanjima Antene M, za zemlju u Bogetićima, Broćencu i zemlju u površinskom kopu Štitovo.

Od preuzimanja rudnika Boksita od Uniproma, otvoren je površinski kop Zagrad, zatim Đurakov do i za septembar je planirano otvaranje Biočkog stana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније