Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

03. 08. 2016. 14:59 >> 14:44

PRODAJA HOTELA "PLANINKA"

Apelacioni sud ukinuo presudu Privrednog

Apelacioni sud je u julu ukinuo prvostepenu presudu Privrednog suda kojom se raskida ugovor o kupovini hotela "Planinka" na Žabljaku, saopšteno je iz kompanije Primorje.

„Na taj način su se potvrdilli stavovi kompanije Primorje da se pravno ugovor o kupovini hotela ne može raskinuti“, navodi se u saopštenju.

Kompanija Primorje je, prema riječima njenih predstavnika, ozbiljno namjeravala da krene u tu investiciju što potvrđuje i činjenica da postoji završeni glavni projekat rekonstrukcije hotela Planinka, kao i da se u periodu od njegove kupovine 2006. do 2010. godine uložilo oko pet miliona eura u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

„Primorje je obavilo kupovinu zemljišta i objekata u neposrednoj blizini hotela Planinka u cilju zaustavljana uznapredovale neplanske i divlje gradnje. Osim toga, radilo se na održavanju samog hotela koji nikad nije bio zatvoren, osim u slučaju nedostatka gostiju. Pored toga, uredno su izmireni porezi i zarade svih zaposlenih u hotelu“, kazali su iz kompanije.

Iako je Primorje planiralo da sadašnji hotel Planinku podigne na nivo od četiri zvjezdice, usljed nedostatka adekvatnog skijališta i postojanja divlje gradnje sa kojom treba da se obračuna Opština Žabljak i Vlada, rekonstrukcija hotela Planinka je, kako je objašnjeno, stopirana dok se ne stvore uslovi za njenu realizaciju.

Kompanija Primorje je u februaru 2006. godine kupila hotel Planinku za dva miliona EUR od Ski centra Durmitor u stečaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније