Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 05. 2013. 08:13 >> 08:26
2

SEZONA

Ivančević: Veći PDV, manje turista

Poveća li Vlada porez na dodatu vijednost (PDV) prije ili u toku ljetnje turističke sezone, nanijeće veliku štetu turizmu, kazao je predsjednik odbora za turizam Privredne komore Dragan Ivančević.

On je "Danu" rekao da turisti rezervišu aranžmane i do godinu dana prije, pa bi povećanje PDV-a bio čisti gubitak koji bi morali da plate hotelijeri.

"Jer ne smiju povećaćati ugovorenu cijenu. U vanpansionu to bi dovelo do povećanja cijena smještaja i ostalih usluga, dok bi kvalitet usluge ostao isti. Time bi turisti bili šokirani i poslala bi se loša poruka, koja bi rezultirala time da mnogi od njih iduće godine ne bi došli u Crnu Goru da ljetuju“, rekao je Ivančević.

On je uvjeren i da će ovogodišnja sezona,  ukoliko ne dođe do povećanja PDV-a, sezona biti još bolja od prošlogodišnje.

„Predsezona je počela ranije nego lani i hoteli su odlično popunjeni, dok su za špic sezone i postsezonu prodati aranžmani. Tako da, sudeći prema tim podacima, treba očekivati više turista i bolji prihod“, kazao je Ivančević, upozoravajući da u takvoj situaciji ugostitelji ne smiju podizati cijene.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније