Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V.

28. 07. 2016. 11:50 >> 17:01
5

NEĆE DA ODUGOVLAČE

A2A odbila predlog opozicije

Kompanija A2A obavijestila je, kasno sinoć, Vladu Crne Gore da su predlozi predstavnika opozicije u Vladi, za tu kompaniju neprihvatljivi.

 

Iz Vlade su saopštili da je za A2A neprihvatljiv prvi predlog, zato što je nekonzistentan sa strukturom izlazne opcije pregovarane sa Vladom, a drugi zato što italijanska kompanija ne želi da dalje odlaže zaključenje ugovora.

Predlog opozicije bio je da kompanija A2A ima obavezu da proda državi Crnoj Gori, a ona da kupi akcije koje ta firma posjeduje u EPCG po cijeni od 250 miliona eura.

Oni su predložili i da se odloži usvajanje Predloga akcionarskog ugovora nakon parlamentarnih izbora, ukoliko iz bilo kojih razloga A2A odbije ponuđene opcije.

“Vicepremijer Vujica Lazović obavijestio je danas, prije podne, potpredsjednika Vlade Milorada Vujovića o odgovoru italijanske strane i pozvao još jednom predstavnike opozicije u vladi izbornog povjerenja da se ponašaju profesionalno i da politički motivisanim potezima ne opstruiraju redovne poslove Vlade i projektno orijentisane aktivnosti, koje su odavno započele”, navodi se u saopštenju.

Lazović u dopisu Vujoviću navodi da blokiranje kapitalnih projekata nije zaštita državnog i interesa građana "za koji se navodno zalažete".

“Koristim priliku da ponovo ukažem na činjenicu da se stav opozicione trojke mijenjao iz dana u dan i da stavovi koji su iznijeti na prvom sastanku, nisu sadržani u predlogu koji je juče dostavljen. I profesionalno i politički je neodgovorno da dostavljate predloge koji su namjerno nejasni, pravno neutemeljeni i osmišljeni isključivo kao instrument zavaravanja javnosti. Da je stvarna namjera bila zaštita državnog interesa, proteklo vrijeme je bilo i više nego dovoljno da se formulišu  pravno važeći predlozi i Ugovor dopuni na način prihvatljiv za ugovorne strane. Međutim, ovakvi predlozi opozicije samo su potvrdili da je tekst ugovora koji je utvrdila Vlada dobar i da ne postoje elementi koji se mogu doraditi, a da su u skladu sa međunarodnim standardima i pozitivnom praksom“, navodi se u dopisu Lazovića.

Komentarišući odbijanje predloga opozicije, predsjednik Građanskog pokreta URA, Žarko Rakčević kazao je na današnjoj konferenciji za novinare da su očekivali takav potez italijanske kompanije. 

On je najavio da će se URA na svojim organima izjasniti o izlasku iz Vlade izbornog povjerenja, ako DPS izglasavanjem ugovora sa A2A i odbijanjem izmjena medijskih zakona, kako je kazao, koruptivnom većinom u Skupštini Crne Gore, sruši Sporazum vlasti i opozicije

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније