Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

01. 07. 2016. 17:27 >> 17:09

HILJADU PLUS

U ponedjeljak dodjela 55 vaučera

Za 55 građana će u ponedjeljak biti podijeljena prva grupa vaučera s liste čekanja u projektu “Hiljadu plus”, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Na listi čekanja, je kako se navodi, ukupno je 274 osobe, a odluka o raspodjeli donijeta je na XXVIII sjednici Projektnog odbora.

U saopštenju se pojašnjava da su podnosioci zahtjeva koji nijesu raspoređeni na rang listu korisnika svrstani na listu čekanja po ciljnim grupama zaposleni u javnoj upravi - 159, mladi bračni parovi do 35 godina starosti - 89 i ostali - 26. 

„U ovoj prvoj fazi dodjele vaučera građanima sa liste čekanja biće dodijeljeno - 20 zaposlenim u javnom sektoru, 21 mladim bračnim parovima i 14 vaučera ostalima, koji važe 60 dana od dana izdavanja“, rekli su iz Ministarstva. 

Oni su poručili da je u toku 60 dana dobitnik vaučera u obavezi da s odabranim investitorom zaključi predugovor o kupovini individualnog stambenog objekta koji je prijavljen u Projektu.

„Metodologijom obračuna iznosa ušteda na osnovu vraćenih vaučera i sklopljenih predugovora i ugovora o kreditu sa konačnom procjenom kreditne sposobnosti aplikanata, došlo se do iznosa na osnovu kojeg je moguće dodijeliti 55 vaučera građanima sa liste čekanja“, pojasnili su iz Ministarstva.

Sve uštede, kako su dodali, u okviru ciljnih grupa (zaposleni u javnom sektoru, mladi bračni parovi i ostali) su raspoređene pripadajućim ciljnim grupama s liste čekanja, dok su uštede ostvarene po osnovu prioritene ciljne grupe razvrstane u skladu sa definisanim pripadajućim kvotama, 40 odsto zaposleni u javnom sektoru, 30 odsto mladi bračni parovi i 30 odsto ostali. 

Iz resornog Ministarstva su podsjetili da je u prethodnoj fazi, krajem maja, podijeljeno 400 vaučera za dugoročni stambeni kredit, odnosno 68 prioritetnim ciljnim grupama i 332 zaposlenim u javnoj upravi, mladim bračnim parovima i ostalim. 

„Do sada je potpisano 267 predugovora dobitnika vaučera sa investitorima, od čega su građani iz prioritetne ciljne grupe potpisali 49, zaposleni u javnom sektoru 90, mladi bračni parovi 71 i ostali 57 predugovora“, precizira se u saopštenju. 

Građani su, kako se navodi, sa investitorima potpisali predugovore u ukupnom iznosu od 13,64 milona eura.

Spisak novih dobitnika vaučera s liste čekanja biće objavljen na sajtu www.1000plus.me

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније