Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

01. 07. 2016. 21:07 >> 20:49

PORT OF ADRIA

"Investicioni program u skladu s ugovorom"

Investicioni program u Port of Adria realizuje se u skladu s ugovornim obavezama, saopštili su predstavnici kompanije Global Ports, koja je većinski vlasnik barskog preduzeća.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović, sastao se danas u Istanbulu s predstavnicima firme Global Ports koji su ga upoznali s poslovanjem kompanije.

Brajović je, kako su naveli iz Ministarstva, danas prisustvovao ceremoniji otvaranja Osman Gazi mosta u Istanbulu.

“U delegaciji su, osim Brajovića, bili i ambasador Crne Gore u Turskoj i generalni direktor Direktorata za drumski saobraćaj, Branko Milić i Dalibor Milošević”, precizira se u saopštenju.

Svečanoj ceremoniji otvaranja mosta prisustvovali su i, kako se dodaje, najviši turski zvaničnici na čelu s predsjednikom i premijerom Turske, Redžepom Tajipom Erdoganom i Binali Jildirimom, kao i veliki broj međunarodnih delegacija. 

“Most predstavlja najzahtjevniji dio projekta autoputa Gerze-Osmangazi-Izmir, koji će skratiti razdaljinu između Istanbula i Izmira oko 140 kilometara, odnosno skratiće vrijeme putovanja s prvobitnih devet na tri sata i 30 minuta”, naveli su iz Ministarstva.

Srednji raspon je 1,5 hiljada metara i predstavlja četvrti najveći viseći most na svijetu, pri čemu je širok 25 metara, a 64 metra je visina iznad mora.

“Osman Gazi most skratiće obilazak zaliva sa 70 na šest minuta,a naknada za korišćenje mosta iznosiće 35 dolara plus porez na dodatu vrijednost (PDV)”, kazali su iz Vladinog resora.

Tokom boravka u Istanbulu, Brajović je razgovarao i s počasnim konzulom Crne Gore u Turskoj, Akanom Suverom.

(Mina biznis)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније