Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila R.B.

11. 06. 2016. 11:30 >> 11:12
1

POSLOVNI AMBIJENT

Manje takse za tivatske ugostitelje

U cilju unapređenja poslovnog ambijenta za male biznise i ugostitelje, Opština Tivat usvojila je odluku o smanjenu za 50 odsto, dijela komunalnih taksi.

Kako prenosi portal Boka news, snižene su takse za korišćenje otvorenog prostra na javnoj površini za postavljanje ugostiteljskih terasa, postavljenje zatvorenih kioska i drugih sličnih privremenih objekata. Isto tako, za pola su smanjene i komunalne takse za priređivanje muzičkog programa u ugostiteljskom objektu, bašti i terasi za angažovanje žive muzike, za mjesece maj, jun, jul, avgust i septembar.

Svako zaduženje po osnovu komunalnih taksi za korišćenje otvorenog javnog prostora, odnosno piređivanje muzičkog programa, a koje Sekretarijat za finansije i budžet izda u periodu od 1. maja do kraja ove godine, biće umanjeno za 50 odsto.

Na taj način, malim privrednicima i ugostiteljima „ostaće u džepu“ ukupno 46.625 eura, koliko iznosi polovina prihoda što ga je po osnovu ove dvije komunalne takse, lani ukupno obračunala Opština. U lokalnoj upravi smatraju da će smanjenjem taklsi za pola, osim što će olakšati poslovanje preduzetnika, ostvariti i veći procenat naplate te vrste potraživanja.

Iz administracje nove gradonačelnice dr Snežane Matijević (DPS) najavili su da će biti znatno otvoreniji za saradnju ne samo sa velikim, strateškim stranim investitorima koji realizuju projekte u Tivtu, već i sa malim, srednjim i mikro-preduzećima i preduzetnicima, a smanjenje dijela komunalnih taksi prvi je korak u tom pravcu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније